liječenje odgođene ejakulacije. Treba mi puno da svršim. Ubrzavanje svršavanja.
foto: BigStock

Zašto stariji muškarci to rade dugo, a nekad i predugo?

Autor: • 24. 11. 2015. • Kolaž, Ljubav i seks6493 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Što su stariji, muškarci se sve češće susreću s gubitkom osjećaja u penisu. Liječnici tvrde da to može početi već nakon 25. godine, no gubitak osjećaja je najzamjetniji nakon 65. rođendana. Neki stručnjaci tvrde, problem je u masturbiranju tijekom proteklih godina dok je seksualna terapeutkinja Carlyle Jansen, prenosi Salon, jasno rekla: “Muškarci su grubi prema penisima“. Štoviše, dalo bi se zaključiti da se neki muškarci prema svojim dragocjenostima ponašaju kao prema najgorim neprijateljima.

Izmišljen je i naziv za ovu neugodnu pojavu koja ponekad može biti dobra za žene, jer spolni odnos s takvim ljubavnikom može potrajati čak i satima. Riječ je o takozvanom sindromu smrtonosnog stiska. Prema definiciji to je stanje u kojem masturbiranje umrtvljuje živce u penisu zbog čega muškarci manje uživaju u tom, ali i u potpunom seksualnom činu. Mogli bismo reći da je čak riječ o zatvorenom krugu u kojem penis postaje sve nesretniji, jer manje osjećaja traži jači stisak, a to opet dovodi do smanjenje osjetljivosti i tako sve do samog tužnog i neizbježnog kraja.Stručnjak za seks Dan Savage je definirao sindrom smrtonosnog stiska još 2003. godine u svojoj kolumni u kojoj je napisao: „Masturbirate li svaki puta na isti način, držite li svog pijevca u smrtonosnom stisku, možete se naći u situaciji u kojoj ćete teško postizati orgazam u drugim suptilnijim seksualnim situacijama.“

Medicinari će reći da je riječ o odgođenoj ejakulaciji pri kojoj muškarcu trebaju produžeci da bi postigao sladostrašće. Istini za volju, ne tvrde svi da je riječ o posljedici pregrubog masturbiranja. Tako ugledni urolog Richard Santucci kaže da se ne bi pretjerano brinuo zbog sindroma smrtonosnog stiska kada se radi o pacijentima koji otežano ejakuliraju. Umjesto toga, uzroke će prije potražiti u šećernoj bolesti, lijekovima, niskoj razini testosterona, tjeskobi i drugim stvarima.

Rješenje je jednostavno

U javnu debatu o ovoj prevažnoj stvari u muškom životu uključio se i seksualni terapeut Michael A. Perelman. On smatra da nije problem u čvrstoći stiska, već o njegovoj specifičnosti. „Treba biti sposoban reagirati na više vrsta stimulacija, a ne samo na jednu“, objašnjava i savjetuje muškarcima da promijene pristup. Oni bi, smatra, prilikom masturbacije trebali koristiti lubrikante, sredstva za podmazivanje, koja su ionako nasušno potrebna u starijoj životnoj dobi i prilikom uobičajenog spolnog odnosa.

Lubrikant će, dodaje, promijeniti osjećaj i smanjiti trenje. Masturbacija s lubrikantom je po osjećaju slična stvarnoj penetraciji pa muškarac na taj način tijelo prilagođava „pravoj frekvenciji“. Masturbiranje bi trebalo biti dugo, opušteno i bez postavljenog cilja brze ejakulacije. I pri tome izbjegavajte lubrikante s dodatkom mentola, jer on nadražuje nježnu kožu spolovila. Ako je pitati Carlyle Jensen, najbolje je kokosovo ulje. „Odlično je za kuhanje, ali savršeno je za penis“, kaže ova stručnjakinja. U nedostatku kokosovog ulja, sigurni smo, pronaći ćete mu dostojnu zamjenu.

Ključne riječi Sve o temi: , , , , , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.