Kako izgleda raj?
foto: BigStock

Hrvatska – raj za umirovljenike

Autor: • 20. 12. 2015. • Vijesti1515 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Ugledni magazin Forbes Hrvatsku je svrstao na popis 20 najpoželjnijih zemalja za – mirovinu. Ako tek stupate u radni odnos, tada vam Hrvatska baš i neće biti obećana zemlja. No ako ste svoje već odraditi i tražite idealno mjesto gdje u miru provesti umirovljeničke dane, onda bi Hrvatska mogla biti izvrstan odabir, kaže Forbes.

Zemlje koje su označene kao pogodne za umirovljenike, analizirane su s obzirom na nekoliko faktora: troškovi življenja, porezi, medicinska skrb, klima, sigurnost i kriminal, kulturne atrakcije, gostoljubivost i prometne veze s SAD-om.Uz Hrvatsku , na novom popisu našli su se i Australija, Belize, Kanada, Čile, Kolumbija, Kostarika, Ekvador, Francuska, Irska, Italija, Malezija, Meksiko, Nikaragva, Panama, Filipini, Portugal, Španjolska, Tajland i Urugvaj.

Forbes svojim čitateljima preporučuje Hrvatsku zbog ‘predivnih krajolika, dobre klime, drevnih kulturnih spomenika, jeftinog življenja i poreznih olakšica za umirovljenike. Osim toga radi se o vrlo stabilnoj i sigurnoj zemlji, no jedina negativna strana je to što nema izravne avionske veze s SAD-om.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.