Prati nas

Vijesti

Hrvatska – raj za umirovljenike

Ako ste umirovljenik i živite u Hrvatskoj – osvojili ste bingo! Naime, ugledni Forbes upravo je našu zemlju proglasio jednom od dvadeset najpoželjnijih za umirovljenike. Sviđa im se baš sve: od hrane i prirodnih ljepota, pa do gostoljubivosti i sigurnosti.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Kako izgleda raj?
foto: BigStock

Ugledni magazin Forbes Hrvatsku je svrstao na popis 20 najpoželjnijih zemalja za – mirovinu. Ako tek stupate u radni odnos, tada vam Hrvatska baš i neće biti obećana zemlja. No ako ste svoje već odraditi i tražite idealno mjesto gdje u miru provesti umirovljeničke dane, onda bi Hrvatska mogla biti izvrstan odabir, kaže Forbes.

Zemlje koje su označene kao pogodne za umirovljenike, analizirane su s obzirom na nekoliko faktora: troškovi življenja, porezi, medicinska skrb, klima, sigurnost i kriminal, kulturne atrakcije, gostoljubivost i prometne veze s SAD-om.


Uz Hrvatsku , na novom popisu našli su se i Australija, Belize, Kanada, Čile, Kolumbija, Kostarika, Ekvador, Francuska, Irska, Italija, Malezija, Meksiko, Nikaragva, Panama, Filipini, Portugal, Španjolska, Tajland i Urugvaj.

Forbes svojim čitateljima preporučuje Hrvatsku zbog ‘predivnih krajolika, dobre klime, drevnih kulturnih spomenika, jeftinog življenja i poreznih olakšica za umirovljenike. Osim toga radi se o vrlo stabilnoj i sigurnoj zemlji, no jedina negativna strana je to što nema izravne avionske veze s SAD-om.

.

Vijesti

Ličanka (65) nasjela na priču o nasljedstvu pa ostala bez tisuća eura

Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Službenici Policijske uprave u Otočcu zaprimili su prijavu 65-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj. Zbog toga je do 24. rujna 2020. godine, a za navodne troškove postupka, na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija stoga upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih, poruka je Policije.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP