Prati nas

Vijesti

Hrvatska – raj za umirovljenike

Ako ste umirovljenik i živite u Hrvatskoj – osvojili ste bingo! Naime, ugledni Forbes upravo je našu zemlju proglasio jednom od dvadeset najpoželjnijih za umirovljenike. Sviđa im se baš sve: od hrane i prirodnih ljepota, pa do gostoljubivosti i sigurnosti.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Kako izgleda raj?
foto: BigStock

Ugledni magazin Forbes Hrvatsku je svrstao na popis 20 najpoželjnijih zemalja za – mirovinu. Ako tek stupate u radni odnos, tada vam Hrvatska baš i neće biti obećana zemlja. No ako ste svoje već odraditi i tražite idealno mjesto gdje u miru provesti umirovljeničke dane, onda bi Hrvatska mogla biti izvrstan odabir, kaže Forbes.

Zemlje koje su označene kao pogodne za umirovljenike, analizirane su s obzirom na nekoliko faktora: troškovi življenja, porezi, medicinska skrb, klima, sigurnost i kriminal, kulturne atrakcije, gostoljubivost i prometne veze s SAD-om.


Uz Hrvatsku , na novom popisu našli su se i Australija, Belize, Kanada, Čile, Kolumbija, Kostarika, Ekvador, Francuska, Irska, Italija, Malezija, Meksiko, Nikaragva, Panama, Filipini, Portugal, Španjolska, Tajland i Urugvaj.

Forbes svojim čitateljima preporučuje Hrvatsku zbog ‘predivnih krajolika, dobre klime, drevnih kulturnih spomenika, jeftinog življenja i poreznih olakšica za umirovljenike. Osim toga radi se o vrlo stabilnoj i sigurnoj zemlji, no jedina negativna strana je to što nema izravne avionske veze s SAD-om.

.

Vijesti

Epidemiološke mjere ne biralištima su stroge, ponesite svoju kemijsku olovku

Birači kod ulaska na biračko mjesto moraju dezinficirati ruke, preporučeno im se nošenje maski i kemijske olovke kojom će glasati.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Počeli su parlamentarni izbori na biralištima u Hrvatskoj. Pred nekim biračkim mjestima zabilježene su redovi, no ne čeka se previše, govore nam građani koji već obavili svoju građansku dužnost.

Prema dostupnim podacima, za glasanje se prijavilo oko 500 građana koji su u samoizolaciji i za njih će biti organizirano “biralište na kućnom pragu”.


Na službenim biralištima propisane su stroge epidemiološke mjere za birače, 70 tisuća članova biračkih odbora, oko 8700 promatrača i predstavnike medija.

Birači kod ulaska na biračko mjesto moraju dezinficirati ruke, preporučeno im se nošenje maski i kemijske olovke kojom će glasati, nose li masku, kratko će je skinuti kod provjere identiteta. U prostoriju ulaze i izlaze jedan po jedan, poštuju razmak od metra i pol kojeg drže i dok čekaju ulazak na biračko mjesto.

Članovi biračkih odbora obvezno nose maske, preporučeno im je nošenje rukavica, redovita dezinfekcija ruku. Prostoriju u kojoj se nalazi biračko mjesto treba prozračivati više puta na izborni dan, a površine koje se često dodiruju (stolovi, kemijske olovke) više puta prebrisati dezinficijensom.

I promatrači moraju dezinficirati ruke, obvezno nositi masku, preporučeno im je nošenje rukavica. Ne nose li zaštitnu opremu, može ih se udaljiti sa biračkog mjesta.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP