Prati nas

Vijesti

I blokirani umirovljenici mogu dobiti božićnicu

Isplata božičnica počinje 18. prosinca. Umirovljenici s blokiranim računima do tada trebaju u najbližoj poslovnici FINE ispuniti obrazac za otvaranje zaštićenog računa, a potvrdu trebaju dostaviti ispostavi ispostavi HZMO-u.

Objavljeno

|

Božićnica za umirovljenike, penzionere. Hoću li dobiti božićnicu?
foto: BigStock

Povodom najavljene isplate božićnice umirovljenicima, Sindikat umirovljenika Hrvatske poziva umirovljenike s blokiranim računima da otvore zaštićene račune radi isplate božićnica. Sve što im je potrebno su osobna iskaznica i bankovna kartica blokiranog računa, javlja zagrebački Radio Sljeme.

U bilo kojoj poslovnici FINE mogu ispuniti obrazac za otvaranje zaštićenog računa na koji će se isplaćivati dvije trećine njihovih mirovinskih primanja, koja će time biti zaštićena od ovrhe.

SUH u priopćenju navodi da je “zasut” dnevnim upitima umirovljenika u vezi isplate božićnica, koja će početi od 18. prosinca. Nakon što prime potvrde o otvorenom zaštićenom računu, umirovljenici ih trebaju odnijeti u ispostave Zavoda za mirovinsko osiguranje, a nakon toga će se zaštićeni dio mirovine i jednokratna božićnica doznačiti na taj račun.

Sindikat podsjeća da će 325 kuna dobiti umirovljenici čija mirovina iznosi do 1000 kuna, 225 kuna oni s mirovinama od 1000 do 2000 kuna, 145 kuna oni s mirovinama od 2000 do 3000 kuna, a svi koji imaju mirovine veće od 3000 kuna dobit će po 100 kuna božićnice.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.