Božićnica za umirovljenike, penzionere. Hoću li dobiti božićnicu?
foto: BigStock

I blokirani umirovljenici mogu dobiti božićnicu

Autor: • 03. 12. 2015. • Vijesti1617 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Povodom najavljene isplate božićnice umirovljenicima, Sindikat umirovljenika Hrvatske poziva umirovljenike s blokiranim računima da otvore zaštićene račune radi isplate božićnica. Sve što im je potrebno su osobna iskaznica i bankovna kartica blokiranog računa, javlja zagrebački Radio Sljeme.

U bilo kojoj poslovnici FINE mogu ispuniti obrazac za otvaranje zaštićenog računa na koji će se isplaćivati dvije trećine njihovih mirovinskih primanja, koja će time biti zaštićena od ovrhe.SUH u priopćenju navodi da je “zasut” dnevnim upitima umirovljenika u vezi isplate božićnica, koja će početi od 18. prosinca. Nakon što prime potvrde o otvorenom zaštićenom računu, umirovljenici ih trebaju odnijeti u ispostave Zavoda za mirovinsko osiguranje, a nakon toga će se zaštićeni dio mirovine i jednokratna božićnica doznačiti na taj račun.

Sindikat podsjeća da će 325 kuna dobiti umirovljenici čija mirovina iznosi do 1000 kuna, 225 kuna oni s mirovinama od 1000 do 2000 kuna, 145 kuna oni s mirovinama od 2000 do 3000 kuna, a svi koji imaju mirovine veće od 3000 kuna dobit će po 100 kuna božićnice.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.