Prati nas

Vijesti

Ove godine bez rezanja mirovina, obećao ministar Marić

S obzirom da ove godine raste BDP, ali i inflacija, trebalo bi doći do povećanja mirovina. Taj će se dio, obećao je ministar, realizirati. Za to je potrebno oko 300 milijuna kuna.

Objavljeno

|

Hoće li se smanjivati mirovine?
screenshot: Nova TV

Ministar financija Zdravko Marić u razgovoru za Novu TV komentirao je i mirovine. One, čini se, neće biti rezane unutar proračuna koji se očekuje početkom idućeg mjeseca.

„Pa mislim da je od prvog dana bilo jasno da u ovom proračunu sigurno nećemo dirati mirovine. Sigurno smo posebno razmatrali i neke druge stavke na koje smo se posebno fokusirali, ali i odlučili da za ovu prvu fazu, za ovaj proračun, obzirom da moramo obaviti i još neke dodatne razgovore sa socijalnim partnerima što se tiče plaća.“, rekao je Marić.

S obzirom da ove godine raste BDP, ali i inflacija, trebalo bi doći do povećanja mirovina. Taj će se dio, obećao je ministar realizirati. „To ćemo ugraditi, to je ugrađeno već u proračun, to je iznos od nekih 250 do 300 milijuna kuna. Moramo, obzirom na demografska kretanja i priljev novih umirovljenika računati i na nešto veći iznos od toga.“, kaže Marić te najavljuje da se ove godine neće uvesti porez na nekretnine.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.