Hoće li se smanjivati mirovine?
screenshot: Nova TV

Ove godine bez rezanja mirovina, obećao ministar Marić

Autor: • 21. 02. 2016. • Vijesti1677 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Ministar financija Zdravko Marić u razgovoru za Novu TV komentirao je i mirovine. One, čini se, neće biti rezane unutar proračuna koji se očekuje početkom idućeg mjeseca.

„Pa mislim da je od prvog dana bilo jasno da u ovom proračunu sigurno nećemo dirati mirovine. Sigurno smo posebno razmatrali i neke druge stavke na koje smo se posebno fokusirali, ali i odlučili da za ovu prvu fazu, za ovaj proračun, obzirom da moramo obaviti i još neke dodatne razgovore sa socijalnim partnerima što se tiče plaća.“, rekao je Marić.S obzirom da ove godine raste BDP, ali i inflacija, trebalo bi doći do povećanja mirovina. Taj će se dio, obećao je ministar realizirati. „To ćemo ugraditi, to je ugrađeno već u proračun, to je iznos od nekih 250 do 300 milijuna kuna. Moramo, obzirom na demografska kretanja i priljev novih umirovljenika računati i na nešto veći iznos od toga.“, kaže Marić te najavljuje da se ove godine neće uvesti porez na nekretnine.

Ključne riječi Sve o temi: , , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.