Hoće li se mirovine povećati?
foto: BigStock

HZMO: Mirovine rastu, a u travnju stiže i razlika za siječanj i veljaču

Autor: • 21. 03. 2016. • Vijesti2812 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Temeljem redovitog usklađivanja s kretanjem potrošačkih cijena i prosječnih plaća, aktualna vrijednost mirovine od 1. siječnja povećana je za 0,46 posto, tako da će prosječna mirovina porasti za 11 kuna, izvijestio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO).

Pomnoži li se iznos prosječne mirovine za siječanj od 2421,84 kune s 0,46 posto, povećanje mirovine za ožujak iznosi oko 11 kuna, a bit će isplaćena u travnju zajedno s razlikom za siječanj i veljaču.Stopa usklađivanja aktualne vrijednosti mirovine, koja se primjenjuje od 1. siječnja kalendarske godine, određena je u visini razlike između stope godišnjeg rasta mirovina određene prema rotirajućem omjeru stope indeksa potrošačkih cijena i bruto plaće svih zaposlenih u Hrvatskoj u prethodnoj godini u odnosu na godinu koja joj prethodi i stope usklađivanja aktualne vrijednosti mirovine utvrđene šest mjeseci prije toga dana.

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.