Prati nas

Kuhinja

Napravite hippie jaja za veseli Uskrs

Postupak je jednostavan. Sve što vam je za njega potrebno jesu jaja, boja za jaja, ocat i obične gumice za zimnicu. Ako niste sigurni jesu li jaja kuhana, zavrtite ih na stolu i provjerite. Tvrdo kuhana jaja bi se trebala okretati kao zvrk.

Objavljeno

|

Kako bojati jaja za uskrs? Kako farbati jaja?
screenshot: Youtube

Ako vam standardno bojana jaja nisu dovoljna i tražite dodatno veselje na uskrsnom stolu, hippie jaja su pravi način da to postignete. Postupak je jednostavan. Sve što vam je za njega potrebno jesu jaja, boja za jaja, ocat i obične gumice za zimnicu.

1.

Tvrdo skuhajte jaja. Ako niste sigurni jesu li kuhana, zavrtite ih na stolu i provjerite. Tvrdo kuhana jaja bi se trebala okretati kao zvrk.

2.

Omotajte ih gumicama kako biste stvorili uzorak koji će zadržati boju ljuske

3.

Pripremite boje prema recepturi na vrećici (najčešće je treba samo rastopiti u vrućoj vodi uz dodatak malo octa). Boje izlijte u zdjelice. Neka razina tekućine malo prelazi polovicu visine jajeta kada ga u nju položite. Boja vam ne smije prekriti cijelo jaje kada ga spustite u zdjelicu.

4.

Stavite jaja vodoravno u zdjelice pazeći da gornja polovica ostane suha. Ostavite stajati prema recepturi, najčešće 3-5 minuta.

5.

Izvadite jaja, posušite ih i potopite ih u DRUGU boju na način da sada neobojena površina bude potpoljena. Ne brinite ako boja prelazi već ranije obojani dio, to će jajima dati dodatnu živopisnost.

6.

Još jednom, izvadite jaja, posušite ih i sada potopite u TREĆU boju. Ali sada ih potopite do pola po okomitoj osi.

7.

Izvadite, posušite i skinite gumice. Namažite uljem. Vaša hippie jaja su gotova.

8.

Ako vam ništa od ovoga nije jasno, pogledajte priloženi video.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.