Prati nas

Mozaik

Zlatno srce: I psećim starcima treba puno ljubavi

Baš kao ni stare ljude, ni stare pse nitko ne želi. Osim njega. Svako se jutro budi u 5 sati kako bi pripremio doručak svojoj ‘starčadi’. Kako svaki pas ima svoju staračku bolest, valja pripremiti nekoliko različitih dijeta. A onda su tu šetnje, veterinari te puno igre i zabave.

Avatar

Objavljeno

|

Udomljavanje starih pasa
foto: Instagram

Steve Greig je heroj. Heroj tjedna, a možda i mjeseca, ako nas pitate. Ovom Amerikancu je napuklo srce kada mu je uginuo pas. A onda je odlučio da će uljepšati život drugom psu. Ali ne bilo kojem psu, već onome koji ima najmanje izgleda da će ga itko uzeti. Zbog toga je otišao u azil za napuštene kućne ljubimce u Denveru kako bi uzeo najstarijeg psa kojeg nitko više ne želi i svoj bi kraj, najvjerojatnije, dočekao u boksu skloništa.

Sada ima pune ruke posla sa 10 starih i bolesnih pasa, a putem društvenih mreža ga prati gotovo pola milijuna ljudi. Svako se jutro budi u 5 sati kako bi pripremio doručak svojoj ‘starčadi’. Kako svaki pas ima svoju staračku bolest, valja pripremiti nekoliko različitih dijeta. A onda su tu šetnje, veterinari te puno igre i zabave.


„Oni su jednostavno mudriji“, kaže o svojim životinjskim prijateljima i dodaje: „Ovi psi imaju dovoljno godina da znaju tko su i lako je razviti odnos s njima. Ispunjava me zadovoljstvom to što su sretni, siti i dobro zbrinuti. Zbog toga se isplati živjeti.“

Greg ima i svinju koja se zove Bikini, dvije patke, golubove, mačke i nekoliko kokoši. Iako nema više slobodnog mjesta, namjerava u budućnosti posvojiti još pokojeg psećeg starčića. Jer, kaže, ljubav ne poznaje godine.

Cijelu galeriju veselih fotografija ove družine pogledajte na Instagram profilu Steve Greiga.

 

Don’t worry, they’ll be fine, Englebert is driving. Feeding the horses at @andersenfarms #atv4aarp

Fotografiju objavljuje steve (@wolfgang2242)

Let’s see; wingtip, sneaker, or chihuahua loafer? #jimmychoohuahua

Fotografiju objavljuje steve (@wolfgang2242)

When everyone else is taller than you, it helps to be well dressed. Englebert. #walkswithgiants

Fotografiju objavljuje steve (@wolfgang2242)

.

Show

Tereza Kesovija predstavila novu pjesmu ‘Ima te’

Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly, kaže Tereza.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Jeste li već poslušali novu pjesmu Tereze Kesovije? Ova istinska diva hrvatske glazbe predstavila je svoj novi singl naziva “Ima te”, koji je baš za Terezu napisao Aljoša Šerić, frontman grupe Pavel.

Pjesmu, koja bi se ubrzo mogla naći rame uz rame s ostalim legendarnim Terezinim evergrinima, prati i video spot u kojem je Tereza oživjela duh prerano preminule monegaške princeze i velike glumice zlatnog doba Hollywooda – Grace Kelly, koju je sama i osobno poznavala.


“Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly. Jer sam imala vrlo lijep odnos s tom divnom osobom. I sve je bilo idealno osim bijelog šala koji se opirao zakonima fizike i letio na krivu stranu. I to me jako srdilo”, kazala je Tereza za Jutarnji.hr.

Na predstavljanju pjesme bila je i velika Terezina prijateljica Gabi Novak, ali i članovi Terezine obitelji, prije svega njena unuka Mila, kći Alana Ungara, Terezinog sina iz braka s glazbenikom Mirom Ungarom, koja je upravo proslavila 30. rođendan.

“Sve ovo danas posvećujem prije svega mojoj Mili”, rekla je Tereza pokazujući na “svoje sveto trojstvo, svoju malu obitelj”. Poslušajte pjesmu:

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP