Prati nas

Vijesti

Milivoj Špika: Umirovljenike se nije pitalo oko reformi i nisu jedini

Nisam razmišljao na način da izađemo iz koalicije, ali vjerujte mi da neki drugi partneri isto nisu bili konzultirani. Naši partneri ovo mogu shvatiti kao kolokvijalno gunđanje, a ako će se naše riječi ignorirati, razmislit ćemo o daljnjim postupcima prema tom ponašanju.

Objavljeno

|

Što radi stranka umirovljenika?
screenshot: HTV

Predsjednik Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) Milivoj Špika rekao je u Dnevniku N1 kako BUZ nije jedini partner s kojim se vladajuća Domoljubna koalicija nije konzultirala oko pojedinih reformi, osobito oko one kojoj se protive – mirovinskoj. “Mi smo jasno rekli javnosti da nećemo donositi odluke koje će umanjivati standard bilo koje skupine”, kaže Špika.

“Ovo što se napravila s poskupljenjem dopunskog osiguranja, i s podizanjem dobne granice za odlazak u mirovinu je još veći probem jer niti Europska komisija ne traži da to radimo. Ničim izazvani su sada naši kolege iz Domoljubne koalicije odlučili da se to radi, što je nepotrebno, jer sada na Zavodu imamo 300 tisuća nezaposlenih ljudi”, rekao je.

Na pitanje osjeća li se sada prevareno, kaže da ne žele sad tako teško govoriti, ali da je činjenica da se koalicijski partneri nisu držali dogovora. “Možete biti sigurni da ćemo biti protiv toga ako se tako nastavi. Otvoreni smo, ipak, za daljnju priču”, rekao je Špika. Kaže da se sa šefom HDZ-a Tomislavom Karamarkom nije imao priliku vidjeti nakon izbora. “Bilo je nekoliko poziva, ali se uvijek nešto ispriječilo”, rekao je Špika. “Ja ću se ponašati kako smo obećali u kampanji. Možete biti sigurni, riječi koju sam dao građanima ću se držati”, poručio je.

“Nisam razmišljao na način da izađemo iz koalicije, ali vjerujte mi da neki drugi partneri isto nisu bili konzultirani. Naši partneri ovo mogu shvatiti kao kolokvijalno gunđanje, a ako će se naše riječi ignorirati, razmislit ćemo o daljnjim postupcima prema tom ponašanju”, zaključio je.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.