Prati nas

Ljubav i seks

Ministrica Bernardica – samo jedna u nizu Hrvatica koje ljube starije

Luka Rajić, Vlado Kalember, Miro Ungar, Zvonimir Rogoz… Beskrajan je niz muškaraca koji su zaveli bitno mlađe partnerice. S druge strane, nema žene koja u jednom periodu svog života nije barem ozbiljno promislila kako je to biti u odnosu s iskusnijim partnerom koji zna što želi u životu i kako da to dobije.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Razlika u godinama
Bernardica Juretić (screenshot: HTV)

Gotovo da nema žene koja u jednom periodu svog života nije barem ozbiljno promislila kako je to biti u odnosu s iskusnijim partnerom. S onim koji zna što želi u životu i kako da to dobije. Mnoge od njih su učinile i korak dalje pa su maštanja o starijem muškarcu pretvorile u stvarnost. I čini se da nisu požalile što su umjesto mladih vjetropira ili vršnjaka, odabrale stabilnost i zrelost. Ovo su neke od tih veza.

Bernardica Juretić i Vlado Rožman – 14 godina razlike

Najnovija medijski eksponirana veza s bitnom razlikom u godinama je ona bivše časne sestre i aktualne ministrice socijale Bernardice Juretić. Ministrica Juretić (53) formalno se udala za svojeg dugogodišnjeg partnera – biznismena Vladu Rožmana (67). Par, piše Jutarnji list, već neko vrijeme živi zajedno u poduzetnikovoj vili na Tuškancu. Susjedi ih opisuju kao vrlo skladan par i dobre ljude. Vlado Rožman otac je dvoje odrasle djece, koje je dobio u prvom braku, i djed četvero unučadi.


Tina Vukov i Luka Rajić – 25 godina razlike

Romansa mlade pjevačice Tine Vukov (27) i poduzetnika Luke Rajića (52) trajala je samo jednu sezonu. Tina je za RTL prošle godine izjavila: „Bilo je čudno jer je to bila skroz nova situacija, ali stvarno ne bih govorila o tome. Nekako uvijek najradije govorim o glazbi u intervjuima. Mislim da će uvijek biti takvih stvari. I pozitivnih i negativnih. Hvala Bogu, već sam navikla na razne negativne komentare, tako da je ovo neka nova situacija te prilično čudna i bizarna. Ali dobro.“ Rajić o ovoj vezi nije govorio za medije.

Vlado Kalember i Ana Rucner – 30 godina razlike

Pjevač Vlado Kalember (63) dugo je bio poznat kao ‘vječni neženja’, dok ga nije osvojila 30 godina mlađa violončelistica Ana Rucner! Par se vjenčao 2006. godine, a Ana je bila trudna. Upoznali su se 2005. godine, i to na rođendanskoj zabavi Željka Keruma. ‘Odlučila sam! Ostvare li se moje zamisli, Vlado Kalember će iz kategorije najpoželjnijih hrvatskih neženja dogodine prijeći u skupinu najzgodnijih oženjenih Hrvata’, rekla je u jednom intervju tada 21-godišnja Ana Rucner. Nažalost, njihova ljubav nije izdržala test vremena. Par se razveo 2014. godine, no ostali su najbolji prijatelji, prenijeli su mediji.

Željko i Ružica Bebek (foto: Facebook)

Željko i Ružica Bebek (foto: Facebook, 2013.)

Željko i Ružica Bebek – 34 godine razlike

“Kad sam sreo Ružicu, shvatio sam da je ona ljubav mojeg života. Samo s njom mogu živjeti u harmoniji”, rekao je Bebek (70) o trećoj supruzi s kojom se oženio 2002. godine. Prije Ružice bio je u braku sa Sandrom i Spomenkom. “Meni je bilo važno da mi i moje starije kćeri budu podrška i da razumiju da Ružica nije nikome konkurencija, nego da je ona moj životni san, na sreću, ostvareni san”, izjavio je Bebek za Blic.

Miro i Sara Ungar – 42 godine razlike

Vazda zeleni pjevač Miro Ungar (78) u razgovoru za Gloriju je objasnio kako je osvojio svoju suprugu Saru: „Ona je osvojila mene svojom vedrinom, pozitivnom energijom, ljepotom, ali i širokim općim znanjem. S njom mogu razgovarati baš o svemu.“ Sara je čak 42 godine mlađa od Mire koji tvrdi da njegova mlađahna supruga nije ljubomorna na njegove nastupe s Terezom Kesovijom, koja mu je svojevremeno također bila supruga.

Zvonimir i Agata Rogoz – 56 godina razlike

Glumačka legenda Zvonimir Rogoz upisao se u knjigu zrelih ljubavnika zlatnim slovima i to na mjesto rekordera. U svojoj 92. godine dobio je sina sa suprugom koja je od njega bila mlađa 56 godina. Rogoz je bio veliki zavodnik te je i sama Agata izjavila kako je tijekom svih 27 godina braka muža dijelila sa drugim ženama, pisao je Jutarnji. Jedan od najvećih hrvatski ljubavnika je doživio duboku starost. Preminuo je 1988. godine u 101. godini života.

.

Ljubav i seks

Što se smije, a što ne? Izdane su smjernice za sigurno vođenje ljubavi tijekom pandemije

Američki stručnjaci izdali su posebne upute za siguran seks tijekom pandemije što uključuje obavezno nošenje maski ili online seks. Uz malo mašte, čak i ta ograničenja moguće je pretvoriti u jedinstveni užitak.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Tijekom ove pandemije mnoge su nam posve uobičajene stvari bile zabranjene ili smo u njima mogli uživati ali uz posebne mjere opreza. Tako je i sa seksom, a brojni su američki gradovi izdali čak i posebne preporuke kako se odati užitku bez opasnosti od zaraze koronavirusom.

Kako piše CNN, razumljivo je da će se ljudi i tijekom pandemije upuštati u seksualne odnose – što je sasvim u redu. No kako je COVID-19, čini se, bolest koja se prije svega širi kapljičnim putem, potrebne su dodatne mjere opreza koje, uz malo mašte, mogu vašem seksualnom životu donijeti i određenu dodatnu čar.


Zdravstveni stručnjaci grada New Yorka u novim uputama o sigurnom seksu tijekom pandemije navode da je prije svega potrebno zaštititi usta i nos, pa i tijekom seksualnog čina potiču upotrebu maski.

“To može biti i pomalo perverzno”, kaže se u uputama. “Budite kreativni sa seksualnim pozama i fizičkim barijerama poput zidova koje će omogućiti seksualni kontakt, no spriječiti blizak kontakt licem u lice. Možete i masturbirati zajedno tako da tjelesni kontakt posve izbjegnete”, navodi se u novim smjernicama, a stručnjaci ljude podsjećaju i da su oni sami ‘svoj najsigurniji seksualni partner’.

Što se, pak, odabira partnera tiče, najsigurnije je upustiti se u seksualni odnos s nekim članom vlastitog kućanstva, no ako vas zanima seks s nekim izvan vašeg kućanstva, smjernice preporučuju da to bude netko s kim možete otvoreno razgovarati o Covidu-19 na način kao što možete razgovarati o upotrebi kondoma i ostalim sa seksom povezanim temama.

Također se navodi se i kako grupni seks, barem zasad, nije poželjan s obzirom da se ne preporučuje okupljanja većeg broja ljudi. Ako netko ipak poželi “pronaći veće društvo za seks, za susret treba odabrati velike, prozračne prostorije te nositi maske i osigurati dezinficijens za ruke”.

Zahvaljujući tehnologiji, tu je i online seks – što je najsigurnija opcija –  pa stručnjaci preporučuju da nakratko odmorite od seksa uživo i priključite se nekom od “seksi Zoom zabava”.

Upuštate li se, pak, u seksualni odnos s nekom novom osobom, pažljivo motrite simptome koji mogu ukazivati na zarazu koronavirusom.

Stručnjaci iz Washingtona kažu da bi se u seksualni odnos trebali upuštati samo ako se oboje osjećate dobro, a oni iz Oregona nude i grafički prikaz najsigurnijih seksualnih poza. U San Franciscu, pak, savjetuju da se tijekom pandemije ostane uz svojeg “glavnog seksualnog partnera ili one s kojima imate čest i redovit odnos”.

Ako morate ostati fizički udaljeni od svojeg partnera, upute iz Austina preporučuju da budete kreativni tijekom online susreta.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP