Tihomir Orešković
Tihomir Orešković (screenshot: HTV)

Orešković odlučio: Pripremite se, stiže porez na nekretnine

Autor: • 28. 04. 2016. • Vijesti2090 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Premijer Tihomir Orešković odlučio je učiniti ono što su njegovi prethodnici obećavali, ali nisu nikad realizirali. Porez na nekretnine uvodi se 2018. godine i to u dvije faze zbog metodologije procjene vrijednosti nekretnine. Prva faza počinje 1. siječnja 2018., a druga puna faza primjene od 1. siječnja 2020. godine. Porez na nekretnine zamijenit će komunalnu naknadu.

Stariji građani Hrvatske bogati su nekretninama u usporedbi s nekim drugim razvijenijim europskim zemljama. Razlog je taj što je velik broj građana Jugoslavije živio u društvenim stanovima koji su se otkupljivali nakon osamostaljenja Hrvatske, a u desetljećima prije toga gradile su se vikendice i kuće za odmor.Riječ je o svojevrsnoj nekretninskoj štednji pa se s pravom pitaju koliko će uvođenje poreza na nekretnine utjecati na formalno najsiromašnije skupine građana  – umirovljenike i nezaposlene.

Ključne riječi Sve o temi: , , , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.