Kako pronaći partnera nakon smrti supruga?
foto: Pixabay

Kako i kada potražiti ljubavnika nakon suprugove smrti?

Autor: • 12. 05. 2016. • Kolaž, Ljubav i seks3134 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Udovice su često pod višestrukim pritiskom; s jedne ih strane žale zbog gubitka partnera, a s druge ih društvo uvjerava da moraju nastaviti sa životom u svim njegovim segmentima.

Nerijetko ih tako prijatelji pokušavaju „spojiti“ s drugim samcima ili udovcima. Psiholozi savjetuju – sve u svoje vrijeme. Psihologinja Petra Boynton za Telegraph kaže kako žene koje se ne osjećaju spremnima za ponovno druženje – jednostavno to ne trebaju činiti. Ne postoji točno određeni trenutak kada prestaje žalovanje, a počinje potraga za novim partnerom. Susretljivim prijateljima tada jednostavno treba zahvaliti na pomoći, ali i ih upozoriti da ćete njihov trud možda više cijeniti u budućnosti.Mnoge udovice kažu da osjećaju tjeskobu kada se nakon žalovanja upuštaju u potragu za budućim ljubavnikom ili partnerom; osjećaju kao da su nevjerne  preminulom partneru ili se boje da će ga jednostavno zaboraviti. Neke se boje i razgovora s potencijalnim novim partnerom o njegovom prethodniku.

Važno je, kažu stručnjaci, znati što hoćete. Ako se želite upustiti u nove interakcije, ako želite upoznavati nove ljude, a ne želite vezu, okrenite se hobijima, sportu, izletima… Družite se s ljudima bez obveza. Tijekom ovog procesa možda upoznate osobu s kojim ćete produbiti odnos, no do tada uživajte bez pritiska.

Jedno od mogućih rješenja je i traženje partnera putem interneta. Virtualni flert će vam reći jeste li spremni za idući korak u stvarnom životu. I prijatelji vam mogu pomoći u „spajanju“, no jasno naznačite da niste spremni obvezati se i da se tek morate priviknuti na ideju viđanja s drugim muškarcima.

U cijeloj priči muškarcu s kojim izlazite ne morate otkriti ništa više od onoga što ste u tom trenutku spremni. Ako mislite da je važno na početku reći da ste udovica, recite to. Ali možete to učiniti i u nekom budućem trenutku kada budete sigurniji u odnos koji gradite. Pri tome ne zaboravite, savjetuju psihilozi, da postoje osobe koje u udovicama gledaju „lak plijen“ i rado će iskoristiti njihovu ranjivost, pogotovo u slučaju traženja partnera na internetu.

Ključne riječi Sve o temi: , , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.