Što radi stranka umirovljenika?
screenshot: HTV

Špika čeka da se ministrica Šikić i HDZ opamete

Autor: • 06. 05. 2016. • Vijesti1009 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Milivoj Špika, čelnik Bloka umirovljenici zajedno (BUZ), dijela vladajuće Domoljubne koalicije, rekao je u Dnevniku Nove TV da se umirovljenici mogu osjećati prevarenima zbog mirovinske reforme te da ne isključuje mogućnost da će zbog toga zatražiti ostavku ministrice rada i mirovinskog sustava Nade Šikić.

„Ukoliko budemo ustanovili da ostaje pri prvom prijedlogu 67 godina umirovljenje 2028. i ukoliko ona ne želi rješavati ovaj problem, Rojala, međugeneracijske solidarnosti 4.000 ljudi, onda nije isključeno da zatražimo njezinu ostavku“, kaže Špika i dodaje: „Mi nemamo vremena za nečije igre i da bi se netko naučio. Mi nemamo previše vremena, u svakom slučaju.“„Pustit ćemo još jedno izvjesno vrijeme da vidimo kako će se sve razviti. Taj prijedlog koji će doći u Sabor će biti predmet rasprave, dakle postoji mogućnost da se tu još korigira, jer Hrvatsku nitko nije tjerao da onaj SDP-ov prijedlog i zakon koji su donijeli 2013. da se u mirovinu sa 67 godina ide od 2038. Nitko od nas nije tražio da skratimo na 2028. i nitko nije tražio da povećamo tu penalizaciju. Dakle, to je isključivo odluka koja ide na štetu budućih umirovljenika“, izjavio je u razgovoru za Novi list.

„Od kada je Vlada formirana, nismo imali priliku razgovarati ni o čemu. Ni o jednoj reformi. Blok umirovljenici zajedno nije sudjelovao ni u čemu“, zaključio je Špika.

Ključne riječi Sve o temi: , , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.