Prati nas

Vijesti

Špika čeka da se ministrica Šikić i HDZ opamete

Mi nemamo vremena za nečije igre i da bi se netko naučio. Mi nemamo previše vremena, u svakom slučaju, kaže čelnik Bloka umirovljenici zajedno (BUZ), dijela vladajuće Domoljubne koalicije,

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Što radi stranka umirovljenika?
screenshot: HTV

Milivoj Špika, čelnik Bloka umirovljenici zajedno (BUZ), dijela vladajuće Domoljubne koalicije, rekao je u Dnevniku Nove TV da se umirovljenici mogu osjećati prevarenima zbog mirovinske reforme te da ne isključuje mogućnost da će zbog toga zatražiti ostavku ministrice rada i mirovinskog sustava Nade Šikić.

„Ukoliko budemo ustanovili da ostaje pri prvom prijedlogu 67 godina umirovljenje 2028. i ukoliko ona ne želi rješavati ovaj problem, Rojala, međugeneracijske solidarnosti 4.000 ljudi, onda nije isključeno da zatražimo njezinu ostavku“, kaže Špika i dodaje: „Mi nemamo vremena za nečije igre i da bi se netko naučio. Mi nemamo previše vremena, u svakom slučaju.“


„Pustit ćemo još jedno izvjesno vrijeme da vidimo kako će se sve razviti. Taj prijedlog koji će doći u Sabor će biti predmet rasprave, dakle postoji mogućnost da se tu još korigira, jer Hrvatsku nitko nije tjerao da onaj SDP-ov prijedlog i zakon koji su donijeli 2013. da se u mirovinu sa 67 godina ide od 2038. Nitko od nas nije tražio da skratimo na 2028. i nitko nije tražio da povećamo tu penalizaciju. Dakle, to je isključivo odluka koja ide na štetu budućih umirovljenika“, izjavio je u razgovoru za Novi list.

„Od kada je Vlada formirana, nismo imali priliku razgovarati ni o čemu. Ni o jednoj reformi. Blok umirovljenici zajedno nije sudjelovao ni u čemu“, zaključio je Špika.

.

Vijesti

Ličanka (65) nasjela na priču o nasljedstvu pa ostala bez tisuća eura

Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Službenici Policijske uprave u Otočcu zaprimili su prijavu 65-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj. Zbog toga je do 24. rujna 2020. godine, a za navodne troškove postupka, na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija stoga upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih, poruka je Policije.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP