Prati nas

Vijesti

Špika prebjegao u Bandićev saborski klub

Sada smatra da više može pružiti u Bandićevu klubu. Izjavio je i da Tihomir Orešković više nema izborni legitimitet te da premijeri mogu biti jedino Tomislav Karamarko ili Zoran Milanović.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Što radi stranka umirovljenika?
screenshot: HTV

Milivoj Špika nije otišao daleko, pretrčao je Milanu Bandiću“, riječi su s kojima je HTV-ova reporterka Tatjana Munižaba objavila da je saborski zastupnik Bloka umirovljenici zajedno prešao u saborski klub stranke Bandić Milan 365. Izjavio je i da Tihomir Orešković više nema izborni legitimitet te da „premijeri mogu biti jedino Tomislav Karamarko ili Zoran Milanović“.

‘Ono što obećamo mi i ispunimo’, rekao je Miodrag Demo iz Bandićeve stranke.


Špika je do sada bio u klubu s HSLS-om, kako kaže, iz tehničkih razloga kako bi oni ostvarili klub. Sada smatra da više može pružiti u Bandićevu klubu. Kaže da je ovime u Saboru stvorena nova parlamentarna većina, ali je to odbio objasniti, očigledno aludirajući na to da Domoljubna koalicija može formirati većinu bez Mosta iako se radi o transferu između dva kluba Domoljubne koalicije.

U Bandićevom Klubu zastupnika (Miodrag Demo i Sandra Perković) sjede i zastupnici manjina Vladimir Bilek (slovačka), Ermina Lekaj Prljaskaj (albanska). Podsjetimo, Bandić je ranije najavio da će u svom klubu imati deset zastupnika.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor je kazao da za namjeru Špike znaju već 30 dana. „Mi smo isto zadovoljni s tim. Sada imamo svoj samostalni klub HSLS od tri zastupnika i to je ono čemu smo težili i prije. Želimo gospodinu Špiki sve najbolje’, kazao je Kosor za tportal. Oko izjava Špike da se radi o preslagivanje nove većine u Saboru, Kosor je rekao da nije jer je očito da riječ o preslagivanju unutar 80 zastupnika iste većine.

.

Vijesti

Ličanka (65) nasjela na priču o nasljedstvu pa ostala bez tisuća eura

Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Službenici Policijske uprave u Otočcu zaprimili su prijavu 65-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj. Zbog toga je do 24. rujna 2020. godine, a za navodne troškove postupka, na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija stoga upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih, poruka je Policije.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP