Što radi stranka umirovljenika?
screenshot: HTV

Špika prebjegao u Bandićev saborski klub

Autor: • 11. 05. 2016. • Vijesti1112 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Milivoj Špika nije otišao daleko, pretrčao je Milanu Bandiću“, riječi su s kojima je HTV-ova reporterka Tatjana Munižaba objavila da je saborski zastupnik Bloka umirovljenici zajedno prešao u saborski klub stranke Bandić Milan 365. Izjavio je i da Tihomir Orešković više nema izborni legitimitet te da „premijeri mogu biti jedino Tomislav Karamarko ili Zoran Milanović“.

‘Ono što obećamo mi i ispunimo’, rekao je Miodrag Demo iz Bandićeve stranke.Špika je do sada bio u klubu s HSLS-om, kako kaže, iz tehničkih razloga kako bi oni ostvarili klub. Sada smatra da više može pružiti u Bandićevu klubu. Kaže da je ovime u Saboru stvorena nova parlamentarna većina, ali je to odbio objasniti, očigledno aludirajući na to da Domoljubna koalicija može formirati većinu bez Mosta iako se radi o transferu između dva kluba Domoljubne koalicije.

U Bandićevom Klubu zastupnika (Miodrag Demo i Sandra Perković) sjede i zastupnici manjina Vladimir Bilek (slovačka), Ermina Lekaj Prljaskaj (albanska). Podsjetimo, Bandić je ranije najavio da će u svom klubu imati deset zastupnika.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor je kazao da za namjeru Špike znaju već 30 dana. „Mi smo isto zadovoljni s tim. Sada imamo svoj samostalni klub HSLS od tri zastupnika i to je ono čemu smo težili i prije. Želimo gospodinu Špiki sve najbolje’, kazao je Kosor za tportal. Oko izjava Špike da se radi o preslagivanje nove većine u Saboru, Kosor je rekao da nije jer je očito da riječ o preslagivanju unutar 80 zastupnika iste većine.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.