Što je to Europska unija?
foto: Pixabay

‘Glupi’ umirovljenici optuženi za Brexit

Autor: • 29. 06. 2016. • Vijesti1151 • Verzija za ispis Verzija za ispis

„Glupi umirovljenici iz Chelsea glasali su za izlazak iz EU, a tu je nevolju na Britaniju i na Europu navukao David Cameron. On sada kaže da nadzirati da tranzicija prođe u redu i najvaljuje da će se nakon toga povući. Nekome drugome će drugome prepustiti da počisti za njim nered što ga je on izazvao.“ S tim je riječima austrijski glumac Christoph Waltz napao britanskog premijera i umirovljenike koji su mahom glasovali za izlazak Velike Britanije iz Europske unije.

Najvećim gubitnicima Brexita smatraju se – mladi. Ankete pokazuju da je više od 70% mladih između 18 i 24 godine bilo je za ostanak u Europskoj uniji. Kako dob glasača raste, tako raste i potpora izlasku iz EU s kulminacijom među populacijom starijom od 65 godina. Tako su oni koji će najkraće osjećati posljedice izlaska iz Europske odlučili o budućnosti onih koji će se s tom odlukom morati nositi cijeli život.To je još jedan zoran prikaz političke moći starijih generacija. Podsjetimo, upravo su umirovljenici pomrsili račune škotskim separatistima koji su se, također referendumom, pokušali odcijepiti od Velike Britanije. Mladi su tada bili za samostalnost države, a stariji od 65 godina uglavnom su bili protiv.

Ključne riječi Sve o temi: , , , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.