Prati nas

Vijesti

‘Glupi’ umirovljenici optuženi za Brexit

Najvećim gubitnicima Brexita smatraju se – mladi. Ankete pokazuju da je više od 70% mladih između 18 i 24 godine bilo je za ostanak u Europskoj uniji. Kako dob glasača raste, tako raste i potpora izlasku iz EU s kulminacijom među populacijom starijom od 65 godina.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Što je to Europska unija?
foto: Pixabay

„Glupi umirovljenici iz Chelsea glasali su za izlazak iz EU, a tu je nevolju na Britaniju i na Europu navukao David Cameron. On sada kaže da nadzirati da tranzicija prođe u redu i najvaljuje da će se nakon toga povući. Nekome drugome će drugome prepustiti da počisti za njim nered što ga je on izazvao.“ S tim je riječima austrijski glumac Christoph Waltz napao britanskog premijera i umirovljenike koji su mahom glasovali za izlazak Velike Britanije iz Europske unije.

Najvećim gubitnicima Brexita smatraju se – mladi. Ankete pokazuju da je više od 70% mladih između 18 i 24 godine bilo je za ostanak u Europskoj uniji. Kako dob glasača raste, tako raste i potpora izlasku iz EU s kulminacijom među populacijom starijom od 65 godina. Tako su oni koji će najkraće osjećati posljedice izlaska iz Europske odlučili o budućnosti onih koji će se s tom odlukom morati nositi cijeli život.


To je još jedan zoran prikaz političke moći starijih generacija. Podsjetimo, upravo su umirovljenici pomrsili račune škotskim separatistima koji su se, također referendumom, pokušali odcijepiti od Velike Britanije. Mladi su tada bili za samostalnost države, a stariji od 65 godina uglavnom su bili protiv.

.

Vijesti

Četiri starije osobe s koronavirusom preminule su u Osijeku

Ukupan broj smrti od koronavirusa u ovom trenutku u Hrvatskoj popeo se na 12.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

U Osijeku su sinoć umrle četiri osobe zaražene koronavirusom, objavio je Stožer osječko – baranjske županije.

“To su osobe u poodmakloj životnoj dobi s komorbiditetima. Stare su 71, 78, 85 i 92 godine”, objavio je dr. Željko Zubčić na tiskovnoj konferenciji. Dvoje preminulih bili su respiratoru. Patili su od kroničnih bolesti srca i bubrega. “Uz to su ti pacijenti dobili upalu pluća”, kazao je Zupčić.

“Bolesnici s dijabetesom, povišenim tlakom i srčanim problemima, prije obole od COVID-19. Bitno je i da su izrazito pretile osobe rizične, pogotovo kad završe na respiratoru”, upozorio je Zupčić. Ukupan broj smrti u ovom trenutku u Hrvatskoj popeo se na 12.


Komorbiditet je postojanje dvije ili više bolesti kod iste osobe u isto vrijeme. Jedno od obilježja komorbiditeta je mogućnost da se patologije međusobno pojačaju na način da jedno uzrokuje pogoršanje drugoga i obrnuto. Osim toga, komorbiditet može otežati dijagnozu i utjecati na prognozu.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP