Prati nas

Aktivno starenje

Nora (73) – seksi muza ohrabruje starije i inspirira mlade

Sada kada je starija, pokušava se iznova osmisliti, biti korisna društvu, ostaviti trag… Prelijepe fotografije, uključujući neke i u erotskom rublju, slave Noru u njenom potpunom sjaju, kaže fotografkinja koja je svoju muzu zamijetila na cesti u susjedstvu.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Starije seksi gospođe
foto: emilystein.co.uk

Mladost je lijepa, ali nije preduvjet za to da bi netko bio seksi. Dokazuje to 73-godišnja Nora, muza britanske fotografkinje Emily Stein. Pozirala joj je za foto serijal „Pozdrav, ja sam Nora“ u kojem su objektivom zarobljeni ljepota, samopouzdanje, stil i privlačnost ove žene koja je pregazila sedamdesetu.

„Kao žene, uvijek se borimo s prihvaćanjem vlastitog izgleda, bez obzira kako izgledamo i koliko godina imamo“, ispričala je Stein za Huffington Post. “I za Noru je to prihvaćanje rad koji još uvijek traje. Sada  kada je starija, pokušava se iznova osmisliti, biti korisna društvu, ostaviti trag… Prelijepe fotografije, uključujući neke i u erotskom rublju, slave Noru u njenom potpunom sjaju“, kaže fotografkinja koja je svoju muzu zamijetila na cesti u susjedstvu.


Sve fotografije iz ovog serijala pogledajte ovdje: Emiliystein.co.uk.

.

Aktivno starenje

Tito (79) je postao prava kulinarska senzacija na Youtubeu

Prije korone, radio je u jednoj trgovini mješovitom, no zbog epidemije bio je prisiljen napustiti posao. Umjesto da se samosažalijeva, pokrenuo je kulinarski show na Youtube i postao prava zvijezda.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Nakon što je izgubio posao zbog koronavirusa, Carlos “Tito Charly” Elizondo pokrenuo je svoj vlastiti kulinarski show i postao prava Youtube senzacija – i to sve u dobi od 79 godina.

Tijekom karantene većina nas se bacila na kuhanje i pečenje, no tek su rijetki iz tog ukusnog hobija uspjeli izvući i nešto više – osim prekomjernih kilograma. No Tito Charly izvještio se u pripremanju mnogi delicija, uglavnom tradicionalne meksičke kuhinje, i svoje umijeće pokazao je na svojem Youtube kanalu.


Prije korone, radio je na pola radnog vremena u jednoj trgovini mješovitom robom u Monterreyu u Meksiku, no zbog epidemije je bio prisiljen napustiti posao. Umjesto da se samosažalijeva, zamolio je kći i unuka za pomoć oko tehničkih pojedinosti pa je počeo snimati svoje kuhanje. Ljudima su se svidjele video snimke ovog simpatičnog gospodina i broj pratitelja na njegovom Youtube kanalu ubrzo je narastao na nevjerojatnih 400 tisuća.

Novu epizodu svoje kulinarske emisije Tito objavljuje svake nedjelje, a iako je u originalu na španjolskom jeziku, show mogu pratiti i svi ostali s obzirom da ima engleske titlove. Ono što se gledateljima Titove emisije, pored samih delicija, najviše sviđa je strast i ljubav s kojom Tito pristupa hrani.

Tito, inače udovac s troje djece i šestoro unučadi, nije se zaustavio na ovome. Stvorio je svoju vlastitu liniju namirnica koju koristi u pripremi jela pa se tako, također putem interneta, može kupiti poseban Titov sir, sušeno meso i razni začini.

Tito je i više nego zadovoljan kako se biznis razvio, ali ne planira na tome stati, već će ga nastojati dodatno proširiti. “Uvijek sam imao pozitivan stav prema životu i gledao naprijed. Ništa nije nemoguće, uvijek postoji način”, kaže simpatični Tito.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP