Prati nas

Stil i ljepota

10 stvari koje više ni u ludilu ne bih nosila nakon pedesete

Sve u svoje vrijeme, pa tako i određene modne eskapade. Neke stvari smo nosili jer su nam dobro stajale, a neke nam nisu dobro stajale ali su bile moderne. No kad pređete određene godine, više ne robujete navikama niti modi.

Objavljeno

|

Kako se odijevaju starije žene?
foto: Pixabay

S godinama postajemo mudriji – a to se svakako odnosi i na modu. Prestajemo robovati tuđem mišljenju i slušamo sebe. U vrlo duhovitom članku objavljenom na Huffington Postu, njihova kolumnistica Ann Brenoff sastavila je popis od deset stvari koje ni u ludilu više ne bi nosila sad kad joj je više od pedeset.

1. Visoke pete

Visoke pete su ubojice! I ne samo da ubijaju nego i muče i osakaćuju. Uzrokuju bol i nepopravljivu štetu vašim stopalima. Da se mogu vratiti u prošlost i jednu stvar promijeniti u vezi sa svojim životom, to bi bilo odustajanje od visokih peta.

2. Tanga gaćice

Vrlo su neudobne i točka. Možda u njima izgledate seksi, ali zašto biste ih nosili na posao osim ako ne radite kao striptizeta? One se uvuku u znate-već-gdje, a čak mogu uzrokovati infekcije i iritaciju. Gotova sam s neudobnim stvarima.

3. Duga, ravna kosa na razdjeljak

Znate to je onakva hipi frizura s Woodstocka. Neke starije žene i dalje drže se ovog izgleda, ali ne i ja. Danas nosim šiške i svi mi govore da izgledam i deset godina mlađe.

4. Bilo što u jednome dijelu

Sigurno ste primijetili one čudne kombinezone koji su sad opet moderni. No to nije za mene. Kako se u tome uopće ide na toalet? Pa morate se skinuti praktički do gola! Osim toga, kome to – osim vrlo, vrlo mladim djevojkama – uopće dobro stoji? To nije nikome dobro stajalo niti kad je prvi put bilo moderno.

5. Umjetni nokti

Problem s umjetnim noktima je taj što izgledaju umjetno umjesto da izgledaju kao nokti. Također, njihovo je održavanje skupo i zahtijeva puno vremena. Zašto bi netko uopće želio imati jako dugačke nokte?

6. Steznici

Kad dođete u određene godine, malo ćete se proširiti u struku. Počet ćete nalikovati na jabuku kad hormoni nestanu iz vašega tijela. Uvlačenje trbuha više neće biti dovoljno, no kažnjavati se steznicima zaista ne želite.

7. Traperice s niskim strukom

Takve traperice više nemaju što raditi u mojem ormaru. Da mogu, otputovala bih u prošlost i pitala Twiggy da li ih želi. Volim da su mi traperice uske i visokog struka i doista nije potrebno da mi se vidi komad guze kad se sagnem.

8. Dolčevite

Nakon što sam prošla pedesetu, oblije me znoj čak i od samog pogleda na dolčevitu. Neki dan mi je prijateljica rekla da znaš da si star kad ti iznenada postane uvijek hladno. To valjda dolazi nakon što ti bude uvijek vruće.

9. Plava olovka i sjenilo za oči

I dalje mi se to sviđa, ali na nekome drugome. Problem je što starije žene ne mogu bez naočala nanijeti olovku ili tuš za oči. A ako imaš naočale, ne možeš nanijeti olovku. To je ta Kvaka 22.

10. Ruž

Ne nosim više ruž. Tek nešto malo rumenila. Zapravo, u čemu je uopće razlika?

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.