Prati nas

Show

Zaljubljeni Manolić oženio svoju 36 godina mlađu djevojku Mirjanu

‘Kad sam bio mlad, imao sam drugačije mišljenje o braku. Čovjek kako stari sve je više ovisan o drugome, a meni i mala pomoć jako puno znači’, otkrio je Joža. Njegova prva supruga, Marija, poginula je u požaru 2003. godine u 82. godini života.

Objavljeno

|

Tko su udbaši u Hrvatskoj?
Josip Manolić (screenshot: N1)

Nakon više godina zajedničkog života Josip Manolić je oženio svoju djevojku Mirjanu Ribarić. Sudobonosno „da“ rekli su  na Krku. Mladoženja ima 96 godina, a mladenka 60 pa su odlučili da više nema smisla živjeti „u grijehu“. Na medeni mjesec, kako kažu, ne planiraju ići.

“Ta ljubav nije od jučer”, izjavio je Manolić za 24 sata. Iza njih je dugogodišnji zajednički život, a njihovoj ljubavi nije naštetila ni velika razlika u godinama. Josip je od Mirjane stariji 36 godina.


“Nikakve velike svadbe nije bilo, imali smo samo posebni ručak”, kazao je Manolić za Index. “Kad sam bio mlad, imao sam drugačije mišljenje o braku. Čovjek kako stari sve je više ovisan o drugome, a meni i mala pomoć jako puno znači”, otkrio je.

Oboje su se na izborima 1999. godine nalazili na listama Hrvatskih nezavisnih demokrata, on je bio prvi na listi u drugoj izbornoj jedinici, dok je ona bila prva na listi u 11. izbornoj jedinici (dijaspora).

Njegova prva supruga, Marija Eker Manolić, poginula je u požaru 2003. godine u 82. godini života.

Manolić je hrvatski političar, drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske (1990-1991) te bivši visokopozicionirani pripadnik Udbe. Jedan je od osnivača HDZ-a na zagrebačkom Jarunu 1989. godine.

.

Show

Milku Babović udario automobil: ‘Ja sam stara sportašica, znam padati!’

Godine su ipak tu, pa i komplikacije s vidom, što je Milki danas i najveći problem. Kaže da već dvije godine ne može gledati televiziju, iako je i dalje sve zanima.

Objavljeno

|

Autor

Ples sa zvijezdama

Novinarska legenda i nekadašnja atletičarka Milka Babović (91) ovih je dana doživjela prometnu nesreću. Kako je ispričala za Glas Istre, dogodilo se to za njenih redovitih kratkih šetnji Zagrebom.

“Nažalost, prije par dana na mene je naletio auto. Išla sam preko ceste, a vozač je vidio mjesto za parkiranje i udario me. Pala sam, ali sam ujedno i strogo zavikala ‘ne smijete tako'”, posve mirno objašnjava Babović i dodaje: “Ali ipak sam ja stara sportašica, znam kako se pada”.


Godine su ipak tu, pa i komplikacije s vidom, što je Milki danas i najveći problem. Kaže da već dvije godine ne može gledati televiziju, iako je i dalje sve zanima. Ne može ni čitati, ali uz sve to zadržala je dobro raspoloženje i sva puna oduševljenja priča o starim vremenima, kada je učila novinarstvo, javlja Glas Istre.

“Znala sam baciti pisaću mašinu kad bih bila ljuta. To su bila druga vremena, bilo je puno entuzijazma, a onda je slijedilo vrijeme multinacionalnih kompanija kada se sve gledalo, i danas se gleda, kroz novac. Novinari ne smiju ući u to kolo”, ispričala je.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP