Prati nas

Kuhinja

Kuharske čarolije: Žilavo meso

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da ste kupili veću količinu mesa za koje ste, prekasno, utvrdili da je nemoguće za žvakanje. Zato vam nudimo nekoliko kuharskih trikova uz pomoć kojih ćete omekšati meso, a možda mu i poboljšati okus.

Objavljeno

|

Najbolji recepti za meso
foto: Pixabay

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da ste kupili veću količinu mesa za koje ste, prekasno, utvrdili da je nemoguće za žvakanje. Zato vam nudimo nekoliko kuharskih trikova uz pomoć kojih ćete omekšati meso, a možda mu i poboljšati okus.

Voće

Jabuka, ananas, mango i kruška mogu poslužiti. Ako treba, ogulite voće i narežite tanke kriške. Meso kuhajte prekriveno kriškama voća. Voćni sokovi bogati enzimima su odlični za omekšavanje tvrdih komada mesa. Zbog toga se svinjetina vrlo često kuha s ananasom.

Sake

Japanska rižina rakija – sake, sada se može nabaviti i u hrvatskim trgovačkim lancima. Pripremite marinadu od sjeckanog luka, jabuke, maslinovog ulja i malo sakea. Marinirajte meso preko noći, a posudu s njim držite u hladnjaku. Ovaj će postupak mesu dodati zanimljiv okus i omekšati ga.

Coca cola

Najpopularnije gazirano piće na svijetu je odlično za omekšavanje mesa. Prije prženja, potopite meso na deset minuta u Coca colu. Potom ga posušite i popržite s malo crnog papra. Ovaj će postupak vašem jelu dati odličan okus, a recept je pogodan i za deblje odreske.

Limun

Samo trideset minuta mariniranja u limunu od žilavog komada mesa može napraviti pristojan obrok. Umjesto limuna možete koristiti i ocat, ali tada meso u njemu morate držati preko noći.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.