Najstariji kandidati na izborima?
Sabina Zagorc (screenshot: RTL)

Na izbore izlazi i 90-godišnja kandidatkinja Sabina Zagorc

Autor: • 16. 08. 2016. • Vijesti1451 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Počela je službena predizborna kampanja za prijevremene parlamentarne izbore koji će održati 11. rujna. Kandidirano je 2500 kandidata na 177 lista.

Najstariji kandidati su članovi Socijalističke radničke partije Hrvatske (SRP) koja sebe predstavlja kao stranku moderne ljevice. Najstarija od svih je braniteljica iz 2. svjetskog rata Sabina Zagorc. Iako se dame ne pita za godine, ona je u politici pa se za nju mora znati. Za dva mjeseca će napuniti 90, javlja RTL.“Rođena sam u staroj Jugoslaviji. Onda je bila ona ‘endehazija’. I nova Jugoslavija. Za vrijeme endehazije sam bila u ratu”, kazala je Sabina Zagorc koja se je sa 16 godina priključila partizanima. Slike i danas čuva.

Sa 90 možda postane i premijerka. „Kao premijerka bih prvo sredila radničko pitanje, jer je sada radništvu jako loše“, kaže Zagorc. Njezina je stranka ispunila kvotu od 40 posto zastupljenosti žena na izbornim listama.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.