Kako povećati mirovine?
Milivoj Špika (foto: PR)

Milivoj Špika na Bandićevoj listi osvojio samo 229 glasova

Autor: • 12. 09. 2016. • Vijesti1383 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Milivoj Špika, predsjednik stranke Blok umirovljenici zajedno, nije ušao u Sabor. Iako je očekivao da će biti novi ministar, Špika je na listi Milana Bandića u I. izbornoj jedinici osvojio skromnih 229 glasova.

Podsjetimo, kandidat za ministra rada i mirovinskog sustava Bandićeve koalicije „Za premijera“ Špika je prije nekoliko dana objavio smion plan prema kojem će povećati mirovine za čak 15%. U 8. sazivu Sabora bio je u Klubu zastupnika Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti, Bloka umirovljenici zajedno i nezavisnih zastupnika Ermine Lekaj Prljaskaj, Vladimira Bileka i Mirka RaškovićaIpak, pridružio se skupini neodabranih u kojoj se nalaze SDP-ov Igor Dragovan sa 163 glasa, bivši predsjednik Stjepan Mesić sa 5130 glasova, nekadašnji Milanovićev ministar gospodarstva Radimir Čačić sa 2847 glasova i HDZ-ov ministar financija Ivan Šuker sa 3700 glasova. U Sabor nisu ušli ni Stipe Petrina, Stipe Gabrić Jambo, ali ni aktualni tehnički ministar poljoprivrede Davor Romić.  Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar u svojem je gradu dobio samo 303 glasa pa ni on neće sudjelovati u zakonodavnoj vlasti. Gordana Rusak, bivša Mostovka, koja je promijenila nekoliko političkih opcija, također je na listi Milana Bandića u I. izbornoj jedinici osvojila tek 181 glas i više neće biti zastupnica.

„Nema kompromisa kada je riječ o pravim ugroženih. U ime BUZ-a čestitam svima koji su sudjelovali na ovim prijevremenim parlamentarnim izborima, a posebne čestitke svim izabranim zastupnicima i njihovim opcijama na postignutim rezultatima“, poručio je Špika sa svoje internetske stranice.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.