Prati nas

Vijesti

Milivoj Špika na Bandićevoj listi osvojio samo 229 glasova

Kandidat za ministra rada i mirovinskog sustava Bandićeve koalicije „Za premijera“ Špika je prije nekoliko dana objavio smion plan prema kojem će povećati mirovine za čak 15%

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Kako povećati mirovine?
Milivoj Špika (foto: PR)

Milivoj Špika, predsjednik stranke Blok umirovljenici zajedno, nije ušao u Sabor. Iako je očekivao da će biti novi ministar, Špika je na listi Milana Bandića u I. izbornoj jedinici osvojio skromnih 229 glasova.

Podsjetimo, kandidat za ministra rada i mirovinskog sustava Bandićeve koalicije „Za premijera“ Špika je prije nekoliko dana objavio smion plan prema kojem će povećati mirovine za čak 15%. U 8. sazivu Sabora bio je u Klubu zastupnika Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti, Bloka umirovljenici zajedno i nezavisnih zastupnika Ermine Lekaj Prljaskaj, Vladimira Bileka i Mirka Raškovića


Ipak, pridružio se skupini neodabranih u kojoj se nalaze SDP-ov Igor Dragovan sa 163 glasa, bivši predsjednik Stjepan Mesić sa 5130 glasova, nekadašnji Milanovićev ministar gospodarstva Radimir Čačić sa 2847 glasova i HDZ-ov ministar financija Ivan Šuker sa 3700 glasova. U Sabor nisu ušli ni Stipe Petrina, Stipe Gabrić Jambo, ali ni aktualni tehnički ministar poljoprivrede Davor Romić.  Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar u svojem je gradu dobio samo 303 glasa pa ni on neće sudjelovati u zakonodavnoj vlasti. Gordana Rusak, bivša Mostovka, koja je promijenila nekoliko političkih opcija, također je na listi Milana Bandića u I. izbornoj jedinici osvojila tek 181 glas i više neće biti zastupnica.

„Nema kompromisa kada je riječ o pravim ugroženih. U ime BUZ-a čestitam svima koji su sudjelovali na ovim prijevremenim parlamentarnim izborima, a posebne čestitke svim izabranim zastupnicima i njihovim opcijama na postignutim rezultatima“, poručio je Špika sa svoje internetske stranice.

.

Vijesti

Ličanka (65) nasjela na priču o nasljedstvu pa ostala bez tisuća eura

Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Službenici Policijske uprave u Otočcu zaprimili su prijavu 65-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj. Zbog toga je do 24. rujna 2020. godine, a za navodne troškove postupka, na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija stoga upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih, poruka je Policije.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP