Afera Stiropor
foto: Tomislav Panenic @ Facebook

Ministar Panenić: Most neće dopustiti poskupljenje struje

Autor: • 23. 09. 2016. • Vijesti1026 • Verzija za ispis Verzija za ispis

S prvim danom 2017. godine povećava se naknada za obnovljive izvore energije koju građani plaćaju na računima za struju kod svih opskrbljivača. To bi, posljedično, trebalo dovesti do povećanja računa za prosječno 30 do 50 kuna po domaćinstvu.

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić tvrdi da Most ima spremne mjere kako do povećanja cijena ne bi došlo.„Izmjeni zakona o tržištu električne energije su sastavni dio nečeg što se radilo od 2013. do 2015. gdje se manipuliralo tržištem, zapravo izvorima obnovljivih energija i sad imamo situaciju da sve to skupa utječe na rast naknade“, rekao je Panenić i dodao kako će te naknade rasti za 10 do 12 lipa po kilovat satu zbog potpisanih ugovora i ako se to ne ispuni imat ćemo tužbe protiv Republike Hrvatske.

„Ono što je sigurno je da smo mi iz Mosta definirali mjere koje će to kompenzirati tako da do povećanja cijene neće doći od 1. siječnja“, rekao je ministar. Nije precizirao s kakvim će mjerama spriječiti porast cijena.

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.