Prati nas

Vijesti

Petrović: 10% manje korupcije za 10% veće mirovine

Smanjenjem korupcije za samo dva posto Hrvatskoj bi donijelo milijardu kuna što bi bilo dostatno za ukidanje poreza za rad, za plaće do deset tisuća kuna, rekao je Petrović novinarima prilikom druženja s građanima na karlovačkoj tržnici.

Objavljeno

|

Zorislav Antun Petrović (foto: Laburisti @ Facebook)

Nositelj liste Hrvatskih laburista u VII. izbornoj jedinci, nezavisni Zorislav Antun Petrović ocijenio je  u Karlovcu kako je korupcija jedan od najvećih problema u Hrvatskoj dodavši da bi, smanjenjem korupcije za 10 posto, mirovine za isto toliko mogle porasti.

“Smanjenjem korupcije za samo dva posto Hrvatskoj bi donijelo milijardu kuna što bi bilo dostatno za ukidanje poreza za rad, za plaće do deset tisuća kuna”, rekao je Petrović novinarima prilikom druženja s građanima na karlovačkoj tržnici.

“Na taj način bi se Hrvatska premetnula u zemlju u kojoj se rad ne oporezuje i time bi postala privlačna investitorima te bolja za život svim žiteljima. Štoviše, kada bi se odljev novca zbog korupcije smanjio za deset, posto sve bi mirovine mogle porasti za deset posto”, rekao je Petrović argumentirajući to službenom procjenom Instituta Rand Europe prema čijem istraživanju Hrvatska zbog korupcije godišnje gubi petnaest posto BDP-a, što je 50 milijardi kuna.

Kad znamo da za mirovine izdvajamo 36 milijardi kuna godišnje, možemo shvatiti koliko puno gubimo zbog korupcije, kazao je Petrović. Mišljenja je i kako bi se već u prvoj godini, s kvalitetnim izmjenama zakona, ponovnim uvođenjem neovisnog državnog inspektorata, uz transparentnu informiranost o radu tijela javne vlasti, mogao učiniti boljim standard svima koji žive od svog rada kao i umirovljenicima.

 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.