Prati nas

Vijesti

Sretan vam 1. listopada – Međunarodni dan starijih osoba

1. listopada obilježava se Međunarodni dan starijih osoba koji je svečano proslavljen u čitavoj Hrvatskoj. Na Zrinjevcu u Zagrebu tako je održan Gerontološki tulum, manifestacija za sugrađane treće životne dobi u organizaciji Grada Zagreba i u suradnji sa zakladom Zajednički put.

Objavljeno

|

Kako biti sretan?
foto: BigStock

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se svake godine 1. listopada. Obilježava se od 1990. godine, a proglasila ga je Glavna skupština Ujedinjenih naroda. Njime se želi potaknuti države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.

U petak je u čitavoj Hrvatskoj obilježen Međunarodni dan starijih osoba, a naročito zanimljivo bilo je na zagrebačkom Zrinjevcu. Za svečano otvorenje Dana pobrinule su se mažoretkinje Doma za starije osobe Maksimir. U okviru obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba održan je Gerontološki tulum, manifestacija za sugrađane treće životne dobi, a što ju dvanaestu godinu organizira Grad Zagreb u suradnji sa zakladom Zajednički put.

Proslavi je nazočio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je tom prilikom rekao: ‘Predlažem da se od iduće godine ova manifestacija zove Tulum najmudrijih Zagrepčana jer su ovi ljudi izgradili ovaj grad i najzaslužniji su za njegovu dušu.’

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.