Prati nas

Vijesti

Hrelja: Ne brinite zbog poreza na dohodak

Sve mirovine iznad 3800 kuna bit će oporezovane s 24 posto umanjeno za 50 posto, što znači da će stopa iznositi 12 posto, rekao je. Poručio je, međutim , da se poreznom reformom neće ispuniti namjera da bude socijalno osvijetljiva.

Objavljeno

|

Tko je Silvano Hrelja?
Silvano Hrelja (foto: HSU.hr)

Saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja pokušao je miriti umirovljenike koji su, kako je kazao, “u stanju stresa zbog porezne reforme”, istaknuvši da se ništa neće mijenjati za umirovljenike u dijelu koji se odnosi na porez na dohodak.

“Želim umiriti umirovljenike i reći da se ništa neće mijenjati u dijelu poreza na dohodak. Ne mogu pustiti umirovljenike u stanju stresa i da mi svakodnevno šalju e-mailove  o tome da  će svi oni koji imaju mirovinu veću od 3800 kuna plaćati porez od 24 posto”, kazao je Hrelja nakon stanke koju je zatražio u ime ime Kluba zastupnika  HNS-a i HSU-a, naglasivši da to nije točno i da je to želio poručiti  sa saborske govornice.


Sve mirovine iznad 3800 kuna bit će oporezovane s 24 posto umanjeno za 50 posto, što znači da će stopa iznositi 12 posto, rekao je. Poručio je, međutim , da se poreznom reformom neće ispuniti namjera da bude socijalno osvijetljiva.

“Ne može prijedlog zakona biti socijalno osijetljiv kad debeloj guski maže vrat jer oni s najvećim mirovinama u Hrvatskoj, preko 6000 kuna bruto, kojih je u Hrvatskoj 15.000, poreznom će refomon dobiti 1000 kuna više”, kazao je Hrelja.

Podsjetio je da je Kukuriku koalicija s povećanjem neoprezivog iznosa mirovine s 3400 na 3800 kuna otpustila u korist umirovljenika 10,5 milijuna kuna godišnje, a da se ovom poreznom reformom otpušta 1,3 milijuna kuna mjesečno u korist 15.000 umirovljenika s najvećim mirovinama.
Dodao je i da se tim promjenima neće privući ni iseljenici da u starosti dođu živjeti u Hrvatsku,  potkrijepivši to primjerima o neoporezivim iznosima mirovine u Sloveniji od 1050 eura, Italiji 900 eura, a Njemačkoj 950 eura.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP