Tko je Silvano Hrelja?
Silvano Hrelja (foto: HSU.hr)

Hrelja: Ne brinite zbog poreza na dohodak

Autor: • 14. 11. 2016. • Vijesti2780 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja pokušao je miriti umirovljenike koji su, kako je kazao, “u stanju stresa zbog porezne reforme”, istaknuvši da se ništa neće mijenjati za umirovljenike u dijelu koji se odnosi na porez na dohodak.

“Želim umiriti umirovljenike i reći da se ništa neće mijenjati u dijelu poreza na dohodak. Ne mogu pustiti umirovljenike u stanju stresa i da mi svakodnevno šalju e-mailove  o tome da  će svi oni koji imaju mirovinu veću od 3800 kuna plaćati porez od 24 posto”, kazao je Hrelja nakon stanke koju je zatražio u ime ime Kluba zastupnika  HNS-a i HSU-a, naglasivši da to nije točno i da je to želio poručiti  sa saborske govornice.Sve mirovine iznad 3800 kuna bit će oporezovane s 24 posto umanjeno za 50 posto, što znači da će stopa iznositi 12 posto, rekao je. Poručio je, međutim , da se poreznom reformom neće ispuniti namjera da bude socijalno osvijetljiva.

“Ne može prijedlog zakona biti socijalno osijetljiv kad debeloj guski maže vrat jer oni s najvećim mirovinama u Hrvatskoj, preko 6000 kuna bruto, kojih je u Hrvatskoj 15.000, poreznom će refomon dobiti 1000 kuna više”, kazao je Hrelja.

Podsjetio je da je Kukuriku koalicija s povećanjem neoprezivog iznosa mirovine s 3400 na 3800 kuna otpustila u korist umirovljenika 10,5 milijuna kuna godišnje, a da se ovom poreznom reformom otpušta 1,3 milijuna kuna mjesečno u korist 15.000 umirovljenika s najvećim mirovinama.
Dodao je i da se tim promjenima neće privući ni iseljenici da u starosti dođu živjeti u Hrvatsku,  potkrijepivši to primjerima o neoporezivim iznosima mirovine u Sloveniji od 1050 eura, Italiji 900 eura, a Njemačkoj 950 eura.


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.