Prati nas

Mozaik

Najvažniji savjeti za božićni šoping

Ove godine nećemo dopustiti da nam se božićni ili, kako ga neki nazivaju, blagdanski šoping pretvori u potrošačku histeriju nakon koje ćemo otplaćivati debele minuse i kredite po karticama. Jer, svake godine ponavljamo, Božić nije u skupim darovima i kupovini.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Gdje kupovati božićne darove?
sreenshot: Home alone

Kupovina u zadnji čas i do zadnje lipe u novčaniku? Ne hvala! Ove godine nećemo dopustiti da nam se božićni ili, kako ga neki nazivaju, blagdanski šoping pretvori u potrošačku histeriju nakon koje ćemo otplaćivati debele minuse i kredite po karticama. Jer, svake godine ponavljamo, Božić nije u skupim darovima i kupovini. Pa vrijeme je da svojim primjerom pokažemo ono što propovijedamo, zar ne?

1. Napravite listu

Na popis stavite osobe kojima ćete kupiti božićni dar. Vjerojatno će se na njoj naći obitelj, bliski prijatelji i pokoji kolega. S pažljivo složenim popisom nećete izostaviti nikoga važnog, a vidjet ćete i razmjere kupovine koju trebate obaviti.


2. Sastavite budžet

Koliko ćete na koga potrošiti novca? Za svaki osobu predvidite novčani iznos. Pripremite se za najskuplji scenarij. Zbrojite sve  i pošteno se upitajte možete li toliko novca potrošiti na darove. Ako ne možete, smanjujte stavke sve dok budžet ne bude u granicama vaših mogućnosti. Ako treba, izbacite neke osobe s popisa i darujte im – čokoladu. Ne biste vjerovali koliko ljude može razveseliti samo činjenica da ste mislili na njih.

3. Ne budite snob.

Kupovanje skupih darova donosi određeno zadovoljstvo, no nemojte ni pomisliti da će vas ljudi procjenjivati po potrošenom novcu. Ne dopustite da one koje darujete pomisle kako su vam dužni ili da njihov dar vama nije dovoljno vrijedan. Nekada su najbolji darovi one koje ste izradili sami s puno ljubavi.

4. Koristite kartice lojalnosti trgovačkih kuća

Provjerite koliko bodova imate na, primjerice, Konzumovoj ili DM-ovoj kartici. Provjerite sve kartice. Potrošite ih na darove, ako možete. To je kao da ste cijele godine štedjeli za blagdana, a niste to ni osjetili.

5. Ne kupujte previše hrane

Da, blagdani su vrijeme izobilja, no na normalnim porcijama će vam biti zahvalno zdravlje. Osim toga, bačena hrana je kao da ste bacili novac, ali s pojačanim grizodušjem. Svaki puta kada bacite ma i komadić kruha, sjetite se da bi negdje, na nekom drugom kraju svijeta, taj komadić nekome spasio život.

6. Krenite u kupovinu već sada

Ostalo nam je još nekoliko dana. Ako svaki dan po povratku s posla ili čuvanja unuka kupite neke od stvari koje vam trebaju, božićni šoping ćete obaviti bez stresa i pretjeranih čekanja u redovima koji će se stvarati zadnjih dan ili dva.

.

Show

Tereza Kesovija predstavila novu pjesmu ‘Ima te’

Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly, kaže Tereza.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Jeste li već poslušali novu pjesmu Tereze Kesovije? Ova istinska diva hrvatske glazbe predstavila je svoj novi singl naziva “Ima te”, koji je baš za Terezu napisao Aljoša Šerić, frontman grupe Pavel.

Pjesmu, koja bi se ubrzo mogla naći rame uz rame s ostalim legendarnim Terezinim evergrinima, prati i video spot u kojem je Tereza oživjela duh prerano preminule monegaške princeze i velike glumice zlatnog doba Hollywooda – Grace Kelly, koju je sama i osobno poznavala.


“Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly. Jer sam imala vrlo lijep odnos s tom divnom osobom. I sve je bilo idealno osim bijelog šala koji se opirao zakonima fizike i letio na krivu stranu. I to me jako srdilo”, kazala je Tereza za Jutarnji.hr.

Na predstavljanju pjesme bila je i velika Terezina prijateljica Gabi Novak, ali i članovi Terezine obitelji, prije svega njena unuka Mila, kći Alana Ungara, Terezinog sina iz braka s glazbenikom Mirom Ungarom, koja je upravo proslavila 30. rođendan.

“Sve ovo danas posvećujem prije svega mojoj Mili”, rekla je Tereza pokazujući na “svoje sveto trojstvo, svoju malu obitelj”. Poslušajte pjesmu:

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP