Tko je Višnja Fortuna?
Višnja Fortuna (screenshot: HTV)

SUH i MUH podržali Stranku međugeneracijske solidarnosti

Autor: • 22. 12. 2016. • Vijesti1396 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Hrvatska je jedna od zemalja s najviše stranaka u odnosu na broj stanovnika, no zbog previranja na ljevici i razočaranja u tradicionalne stranke, što je trend i u Europi, u Hrvatskoj se osnivaju nove stranke, javlja HRT.

Nakon Nove ljevice osnovana je i Stranka međugeneracijske solidarnosti. Želi okupiti starije, umirovljenike, osobe s invaliditetom i druge ranjive skupine na platformi uzajamnosti, ravnopravnosti, solidarnosti i pluralizma.“Nećemo biti ideološka stranka, nego interesna stranka. Zastupamo interese najvećeg broja građana u Hrvatskoj, pa tako i po gradovima i županijama”, kazala je Višnja Fortuna, suosnivačica stranke. Zastupat će interese najranjivijih skupina, kazala je i dodala kako se radi o zaštiti umirovljenika, djece s teškoćama u razvoju, žena žrtvi nasilja, beskućnika i svih ostalih najranjivijih skupina.

Za parlamentarne izbore bit ćemo sigurno spremni i naš je zajednički cilj da na te izbore idemo samostalno, kazala je. Naglasila je kako su stranku podržali Sindikat umirovljenika Hrvatske, Matica umirovljenika Hrvatske, a da su partneri i podupiratelji SMSH savezi i udruge osoba s invaliditetom te udruge i savezi koji okupljaju djecu s teškoćama u razvoju.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.