Prati nas

Život

Humanost na djelu: Trgovine otvorile vrata smrznutim psima

Dok se neki griju u butiku, grupica psećih siromaha pronašla je zaklon od snijega u prilazu trgovačkog centra gdje su im građani ostavili hranu, kartonske prostirke i pokrivače. Ne zaboravite, samo prava ljubav grije.

Objavljeno

|

Kako zbrinuti pse na hladnoći
foto: Dodo

Niske temperature i snijeg ne utječu samo na ljudske živote. Da moramo pomoći i životinjama, svjedoče stanovnici Istanbula koji su ovih hladnih dana zbrinjavali pse lutalice. Tako je grupica ovih siromaha među životinjama pronašla zaklon od snijega u prilazu trgovačkog centra gdje su im građani ostavili hranu, kartonske prostirke i pokrivače, izvijestio Ali Çelik za portal Dodo.

Neke trgovine poput Pentija su pozvale napuštene pse da se u njihovim buticima sklone od hladnoće, javio je Dodo. A psi su prihvatili ovaj privremeni smještaj. Menadžer trgovine Arzu Inan nada se da će Penti poslužiti kao inspiracija drugima uz napomenu: „ Ne zaboravite da samo prava ljubav grije“. Zaista, u teška vremena, najlakše je vidjeti kakvi smo ljudi.


Kako spasiti psa od zime

foto: Dodo

.

Život

Iz spuštenog lijesa se čulo: ‘Halo, mračno je! Jel ja to čujem popa?’

Četverostruki otac i osmerostruki djed iz Dublina preminuo je prošlog tjedna uslijed duge i teške bolesti. Kažu da je bio duhovit čovjek, uvijek spreman na šalu.

Objavljeno

|

Autor

“Halo, halo, pustite me van”, odjekivalo je iz rake s netom spuštenim lijesom. No umjesto očekivane panike i užasa, okupljeni ožalošćeni koji su na onaj svijet došli ispratiti pokojnog gospodina Shaya Bradleya od srca su se nasmijali.

Naime, bila je to posljednja šala pokojnika, četverostrukog oca i osmerostrukog djeda iz Dublina koji je preminuo prošlog tjedna uslijed duge bolesti. Ali, Shay Bradley nije želio suze na svojem ispraćaju, nego je želio smijeh,  pa je na vrijeme snimio nekoliko rečenica koje su puštene kroz zvučnike u grobu.


“Pustite me van. Pustite me van! Ovdje je jebeno mračno. Čujem li to popa? Čujem te, pope! U kutiji sam”, odjekivalo je iz lijesa da bi potom pokojnik zapjevao: “Nazvao sam samo da kažem zbogom.”

“Ovo je bila posljednja želja moga oca. Uvijek je bio šaljivdžija. Dobro si ih nasamario, tata. Nasmijao si nas kad nam je bilo najpotrebnije.Voljet ću te zauvijek”, napisala je na Facebooku kći pokojnika, Andrea Bradley, uz snimku neobične šale. Pogledajte video.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP