Prati nas

Život

Humanost na djelu: Trgovine otvorile vrata smrznutim psima

Dok se neki griju u butiku, grupica psećih siromaha pronašla je zaklon od snijega u prilazu trgovačkog centra gdje su im građani ostavili hranu, kartonske prostirke i pokrivače. Ne zaboravite, samo prava ljubav grije.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Kako zbrinuti pse na hladnoći
foto: Dodo

Niske temperature i snijeg ne utječu samo na ljudske živote. Da moramo pomoći i životinjama, svjedoče stanovnici Istanbula koji su ovih hladnih dana zbrinjavali pse lutalice. Tako je grupica ovih siromaha među životinjama pronašla zaklon od snijega u prilazu trgovačkog centra gdje su im građani ostavili hranu, kartonske prostirke i pokrivače, izvijestio Ali Çelik za portal Dodo.

Neke trgovine poput Pentija su pozvale napuštene pse da se u njihovim buticima sklone od hladnoće, javio je Dodo. A psi su prihvatili ovaj privremeni smještaj. Menadžer trgovine Arzu Inan nada se da će Penti poslužiti kao inspiracija drugima uz napomenu: „ Ne zaboravite da samo prava ljubav grije“. Zaista, u teška vremena, najlakše je vidjeti kakvi smo ljudi.


Kako spasiti psa od zime

foto: Dodo

.

Život

Slavonac oporukom tražio da mu na sprovodu odsviraju Zoricu Brunclik

Pokojnik je, doznalo se, mirovinu zaradio u Njemačkoj, a njegovi susjedi govore sve najbolje o njemu i njegovoj gostoljubivosti.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Da sprovodi ne moraju biti uvijek tužni govori i vijest koju je objavilo Glas Slavonije. Naime, vremešni mještanin Strizivojne oporučno je od svoje troje djece zatražio da ga isprate s tri harmonike/klavijature i uz narodnjačke hitove.

Jedan od uvjeta bio je da prvi mora biti izveden stari hit kraljice narodnjaka Zorice Brunclik, “Otkopčano jeleče”.


Iako je među troje njegove djece, a to su odrasli, svoji ljudi, bilo i nemalog čuđenja, pa kod nekih od njih i negodovanja da se na takav način oproste od oca, i službeno im je ukazano na oporučnu želju pokojnika.

Da situacija bude još neobičnija, otac im je preminuo u vrijeme pandemije koronavirusa i strogih mjera Stožera, a koje su uključivale i oproštaj od pokojnika samo uz najužu obitelj, bez karmina i sl., pa je Strizivojčanin tada pokopan na mjesnom groblju prema tim pravilima, navodi Glas. Vesele karmine održane su naknadno u Đakovu.

Pokojnik je, doznalo se, mirovinu zaradio u Njemačkoj, a njegovi susjedi govore sve najbolje o njemu i njegovoj gostoljubivosti.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP