Prati nas

Ljubav

Ne možete odoljeti ćelavim muškarcima? Pa to je normalno!

Ne kažem da će vas brijanje glave učiniti uspješnima, ali pokazuje da ste aktivni, spremni preuzeti stvar u svoje ruke. Žene ćelavce smatraju hodajući seksom. Ne samo da zrače snagom, ćelavce smatraju i inteligentnijima.

Objavljeno

|

Ćelavi muškarci su seksi
Bruce Willis (foto: BigStock)

Ćelave muškarce smatramo dominantnijima i uspješnijima, pokazalo je istraživanje Sveučilišta u Pennsylvaniji, javlja Business Insider. Naime, ćelavi znanstvenik Albert E. Mannes, proveo je istraživanje u kojem je zabilježio kako ljudi reagiraju na fotografije ćelavih muškaraca.

Pokazivao im je fotografije muškaraca s kosom, a potom fotografije istih muškaraca bez kose. Ispitanici su rekli kako su ćelavi muškarci dominantniji, jači i veći. No vrag je u detalju. Da bi mu se pridalo alfa značajke, muškarac mora biti potpuno ćelav. Proćelavi i oni s ostacima kose smatrani su manje privlačnima i slabijima.

Poduzetnik Set Godin, i sam ćelavac zadnjih 20 godina izjavio je za Wall Street Journal: „Ne kažem da će vas brijanje glave učiniti uspješnima, ali pokazuje da ste aktivni, spremni preuzeti stvar u svoje ruke.“

Ne samo da zrače snagom, ćelavce smatraju i inteligentnijima. Globalno istraživanje pod palicom psihologa Ronalda Henssa pokazuje da ćelavce smatramo starijima, mudrijima i inteligentnijima.

Nažalost, istraživanja su opovrgnula mit da su ćelavci, zbog viška testosterona, potentniji i izdržljiviji u krevetu: Nažalost, pokazalo se da je za ćelavljenje kriv DHT hormon koji nema utjecaja na seksualne performanse. Srećom po ćelavce, ova je vijest prošla ispod radara javnosti pa mnoge žene ćelavce smatraju hodajući seksom, a tome pridonose i globalni seks simboli Jason Statham i Bruce Willis.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.