Prati nas

Ljubav

Trump vam je seksi? Ne brinite, to je normalno

Trumpova aura funkcionira bolje no ikad, usprkos vremešnosti novog američkog predsjednika. Iako se na njegov izgled već desetljećima posprdno gleda, postoje brojne žene koje će reći da im je predsjednik seksi. Razloge, tvrde stručnjaci, treba tražiti i izvan njegova bogatstva i statusa najmoćnijeg muškarca svijeta.

Objavljeno

|

Nosili li Trump periku?
Donald Trump

Je li američki predsjednik ciglasto napudranih obraza ispod neobične frizure neodoljiv ženama? Nekima je sedamdesetogodišnji Donald Trump pravi otrov, no tih je vjerojatno manje nego što on sam misli. „Što je razlog moje popularnost? Iskreno, to je moj izgled. Vrlo sam zgodan“, ustvrdio je tijekom predsjedničke kampanje.

Evolucijski psiholog Todd Shackelford sa Sveučilištu u Oaklandu ispričao je za Slate da Trumpov izgled ne spada u tipični profil atraktivnog muškarca. „Neprirodnu boju i teksturu kože i neprirodnu kosu ljudi očitavaju kao ‘nešto nije u redu’, a to mu smanjuje stupanj privlačnosti. Jer, mozak interpretira poruke na način kako je to činio prije industrijske ere. Mozak najprije pomisli na bolest, a potom na sredstva za tamnjenje kože.“

Ali istraživači su dokazali da je ženski mozak manje kritičan kada su takve stvari u pitanju.  „Bilo bi začudno da velik dio populacije, pogotovo ženske, ne smatra Trumpa privlačnim zbog njegova statusa, prestiža i bogatstva.“ Muškarcima i ženama su privlačne sasma različite stvari, jer žene ostaju trudne, a muškarci ne. Ukratko, pred njima su različiti izazovi. Gledano evolucijski u kontekstu mozga podešenog na predindustrijsku eru,  žene sputane majčinstvom nemaju vremena privređivati za obitelj i tražiti nove partnere. Zbog toga preferiraju pouzdane muškarce za dugotrajne veze koji  imaju sredstva za skrbiti se o obitelji kao što su status ili ambicija, a godinama su nešto stariji od njih“, tvrdi evolucijski psiholog Daniel Conroy-Beam sa Sveučilišta u Teksasu.

No Trumpov status i njegovo bogatstvo ne mogu u potpunosti objasniti zašto žene čeznu i uzdišu za njim. Ostatak jednadžbe krije se u činjenici da muškarci i žene smatraju atraktivnijima osobe koje dijele njihova politička i vjerska uvjerenja. Baš kao što demokrati smatraju druge demokrate privlačnijima, ista je stvar i s republikancima.

Zbog toga je važno više puta baciti oko na vođe, pogotovo političke kandidate, kako biste bili sigurni da ih ne gledate kroz stranačke ili svjetonazorske naočale, zaključuje biheviorist Kevin Kniffin sa Cornella.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.