Prati nas

Vijesti

Ministar Dobrović objavio koliko poskupljuje struja

Razlog je povećanje naknade za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije. Teret neće snositi samo opskrbljivači nego i građani, javlja N1 televizija.

Objavljeno

|

koliko košta struja?
screenshot: N1

Ministar energetike i zaštite okoliša Slaven Dobrović najavio je skoro poskupljenje struje. Razlog je povećanje naknade za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije. Teret neće snositi samo opskrbljivači nego i građani, javlja N1 televizija.

”To će se desiti prije polovice godine, ali to će biti mala promjena. Par postotaka 4, 5 ili 6 posto. Takva je situacija, mi moramo naći izlaz”, rekao je Dobrović dodavši kako na to neće imati utjecaja lokalni izbori. ”Moramo to napraviti što prije, čim donesemo zakonske dokumente”, kazao je za N1.

Iako je sinoć najavio poskupljenje struje, Dobrović jutros je to opovrgnuo i naglasio kako građani ipak neće osjetiti nikakvo poskupljenje. “Moramo znati da je PDV za građane pao s 25 na deset posto. To daje prostor da ukupno povećanje cijene struje u odnosu na 12. mjesec neće biti”, kazao je.

 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.