Prati nas

Mozaik

Osmrtnica posvećena ‘zlom ocu’ postala viralni hit

O mrtvima sve najbolje, zar ne? Pa u slučaju nedavno preminulog 75-godišnjeg muškarca iz Teksasa – ne. Naime, kako se radilo o doista neugodnom i zlom čovjeku, njegova ga obitelj u osmrtnici nije nimalo štedjela. Ne treba posebno ni naglašavati da je tekst osmrtnice na internetu postao veliki hit.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Zakopani živi
foto: BigStock

Osmrtnica posvećena 75-godišnjem Teksašaninu koji je umro od raka prošli mjesec, izazvala je mnogo pozornosti zbog brutalnog opisa pokojnika. Naime, obitelj preminulog dala si je oduška jer pokojnik nije bio nimalo ugodna osoba.

“Leslie Ray ‘Popey’ Charping živio je 29 godina dulje od očekivanog i puno dulje nego je zaslužio”, ovim riječima počinje osmrtnica te nastavlja kako su njegova djeca “odahnula” kad je napokon umro. Neobično iskrena osmrtnica izazvala je toliko pozornosti da je zbog silne posjećenosti čak nakratko pala i web stranica pogrebnog poduzeća koje je osmrtnicu objavilo.


“Leslievi hobiji bili su maltretiranje obitelji i ubrzavanje odlaska na nebo svim voljenim kućnim ljubimcima. Leslie nije imao niti jednu drugu svrhu u životu i nikako nije doprinosio društvu osim što je stalno ispaljivao sarkastične komentare koji su bili zabavni tek u rijetkim trenucima dok je bio trijezan.”

Lokalni mediji navode i da je pokojnik za života zaradio i nekoliko kaznenih prijava uključujući i onu za izlijevanje vruće tekućine na svoju suprugu. Također, imao je i zabranu prilaska nekim rođacima jer je prijetio da će ih ubiti.

Osmrtnica završava opisom Lesliea kao “potpuno zlog” te obavješću da za njega neće biti služena misa zadušnica. “Neće biti mise pa tako ni molitve za njegovu besmrtnu dušu. Leslievo tijelo će biti kremirano i spremljeno u štalu sve dok ne ponestane piljevine za magarca. Leslieva smrt dokaz je da zlo ipak umire i označava nadolazak vremena izlječenja i sigurnosti za sve.”

Na upit medija tko je sastavio osmrtnicu, javila se njegova kći te rekla kako je njezin otac ionako najviše mrzio laž te da bi cijenio iskrenost ove osmrtnice. Također je naglasila da bi uvredljivo zapravo bilo opisati ga neistinito.

“Iako cijenim vašu brigu, bilo bi mu puno draže da ste ju pokazali tijekom svih ovih godina maltretiranja. A onima koji me zbog ovog teksta vrijeđaju, poručujem da me podsjećaju na mojeg preminulog oca i da ću rado i njima napisati osmrtnicu”, rekla je Leslieva kći.

.

Show

Jimmy Stanić je u studiju i ponovno snima, pridružila mu se i Barbara

Istinska legenda hrvatske glazbe, Jimmy Stanić (91), ponovno je u studiju gdje s Orkestrom Josipa Cvitanovića snima novi album. Na snimanju mu se pridružila i supruga Barbara.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Legendarni Jimmy Stanić ponovno je u studiju, što je vijest koja će sigurno razveseliti njegove brojne obožavatelje. Stanić (91) u studiju Croatia Recordsa snima novi album zajedno s Orkestrom Josipa Cvitanovića, a na snimanju mu se pridružila i supruga Barbara.

Život ove istinske ikone hrvatske glazbe sve je samo ne dosadan i uobičajen. Iako je s vremenom postao gotovo zaštitni znak Zagreba, rodom je iz Dubrovnika, što je možda manje poznato. Živi u Utrinama, iako je zapravo s Trešnjevke. Onu legendarnu bubu više ne vozi, iako ga je vjerno služila čak 30 godina.


Jimmy Stanić se oženio tek u 61. godini, a do 55. živio je kao pravi dečko – s mamom. Susret sa svojom suprugom Barbarom Trohar ovako je opisao: “Ugledao sam je s leđa, a potom pohitao da je vidim i s prednje strane”. Nije se, kaže, ranije ženio jer je čekao pravu i – dočekao je. 

No kao i u svakom braku, i u njihovom ima trzavica, ali sve se to brzo riješi. ”Naljutim se, ali ne mogu reći da se to na meni vidi. Naljute me neke stvari, ali onda ja to s Barbarom rešim”, kazao je Stanić.

Iako mu se bogata karijera proteže na više desetljeća i obilježena je brojnim hitovima poput “Prolazi sve…”, “Kobila Suzy”, “Prsluk pucam”, “Pokloni svoj mi foto”, “Dimnjačar” i mnogim drugima, od glazbe se, priznaje, nije obogatio.

”Ne, nažalost. Ja volim pevati. Nisam nikad nikom rekel – morate mi tolko platiti, inače ne bum peval. Rekel sam: ‘kolko možete tolko mi platite, jebi ga’. U Bosni mi je jedna gatara gatala pa mi veli: ‘dečko, ti ne buš nikad imal gomilu love, al – uvek bu ti kapalo…’ I, tak je do danas”, rekao je svojedobno za Jutarnji.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP