Prati nas

Mozaik

Osmrtnica posvećena ‘zlom ocu’ postala viralni hit

O mrtvima sve najbolje, zar ne? Pa u slučaju nedavno preminulog 75-godišnjeg muškarca iz Teksasa – ne. Naime, kako se radilo o doista neugodnom i zlom čovjeku, njegova ga obitelj u osmrtnici nije nimalo štedjela. Ne treba posebno ni naglašavati da je tekst osmrtnice na internetu postao veliki hit.

Objavljeno

|

Zakopani živi
foto: BigStock

Osmrtnica posvećena 75-godišnjem Teksašaninu koji je umro od raka prošli mjesec, izazvala je mnogo pozornosti zbog brutalnog opisa pokojnika. Naime, obitelj preminulog dala si je oduška jer pokojnik nije bio nimalo ugodna osoba.

“Leslie Ray ‘Popey’ Charping živio je 29 godina dulje od očekivanog i puno dulje nego je zaslužio”, ovim riječima počinje osmrtnica te nastavlja kako su njegova djeca “odahnula” kad je napokon umro. Neobično iskrena osmrtnica izazvala je toliko pozornosti da je zbog silne posjećenosti čak nakratko pala i web stranica pogrebnog poduzeća koje je osmrtnicu objavilo.

“Leslievi hobiji bili su maltretiranje obitelji i ubrzavanje odlaska na nebo svim voljenim kućnim ljubimcima. Leslie nije imao niti jednu drugu svrhu u životu i nikako nije doprinosio društvu osim što je stalno ispaljivao sarkastične komentare koji su bili zabavni tek u rijetkim trenucima dok je bio trijezan.”

Lokalni mediji navode i da je pokojnik za života zaradio i nekoliko kaznenih prijava uključujući i onu za izlijevanje vruće tekućine na svoju suprugu. Također, imao je i zabranu prilaska nekim rođacima jer je prijetio da će ih ubiti.

Osmrtnica završava opisom Lesliea kao “potpuno zlog” te obavješću da za njega neće biti služena misa zadušnica. “Neće biti mise pa tako ni molitve za njegovu besmrtnu dušu. Leslievo tijelo će biti kremirano i spremljeno u štalu sve dok ne ponestane piljevine za magarca. Leslieva smrt dokaz je da zlo ipak umire i označava nadolazak vremena izlječenja i sigurnosti za sve.”

Na upit medija tko je sastavio osmrtnicu, javila se njegova kći te rekla kako je njezin otac ionako najviše mrzio laž te da bi cijenio iskrenost ove osmrtnice. Također je naglasila da bi uvredljivo zapravo bilo opisati ga neistinito.

“Iako cijenim vašu brigu, bilo bi mu puno draže da ste ju pokazali tijekom svih ovih godina maltretiranja. A onima koji me zbog ovog teksta vrijeđaju, poručujem da me podsjećaju na mojeg preminulog oca i da ću rado i njima napisati osmrtnicu”, rekla je Leslieva kći.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.