Prati nas

Stil i ljepota

Bezvremenska ljepota moje majke – bivšeg top modela

Mldost je uvijek lijepa, no postoje i oni ljudi kojima godine ništa ne mogu. Takva je Wendy Morgan, bivši top model, čiju je bezvremensku ljepotu ovjekovječila njezina kći fotografkinja Sage Sohier u izuzetnoj zbirci fotografija Svjedok ljepote.

Silvija Novak

Objavljeno

|

pin up djevojke
Whitness to Beauty, naslovnica

Američka fotografkinja Sage Sohier već 30 godina slika ljude u za njih karakterističnom okruženju, no tema njezinog posljednjeg projekta posebno je zanimljiva. Naime, Sage je odlučila fotografirati svoju majku Wendy Morgan, bivši glamurozni model.

Wendy je u svojoj bogatoj karijeri snimala modne editorijale za mnoge poznate modne marke i radila s mnogim poznatim fotografima poput Irvinga Penna i Richarda Avedona, a sad je stala i pred objektiv svoje kćeri. Rezultat je iznimna serija fotografija i knjiga Witness to Beauty (Svjedok ljepote). Vizualno očaravajuća zbirka fotografija istražuje izazove starenja i bezvremensku ljepotu. Knjiga je istovremeno zabavna i ganutljiva te se istovremeno obraća svim generacijama.


Fotografije možete pogledati na stranici SageSohier.com.

.

Stil i ljepota

Kakva ekipa! Mladom fotografu inspiracija je modno osviješteni djed

Alojzove modne dogodovštine na Jannikovom Instagramu sada prati 866.000 osoba, no stvar je puno vrjednija od slave.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“Upoznajte moga djeda, vjerojatno najstarijeg modnog macana na Zemlji. Ima 24 godine, ali živi svoju modnu strast kao da je tinejdžer. Prema onome što kaže, osjeća se mladim i želi se se osjećati ugodno u onome što nosi.”

Tim riječima 23-godišnji fotograf Jannik Diefenbach iz njemačkog Meinza opisuje svoju najveću fotografsku inspiraciju. I sam Jannik voli modu i putovanja, no najradije fotografira uličnu modu koju obožava njegov djed.


A djed, Alojz Abram (74) jest umirovljeni optičar koji se prometnuo u pravu influencersku zvijezdu pod brandom “Gramps”. Kako doznajemo, nikada zapravo ne bi postao modni macan da ga 2016. godine unuk Jannik nije nagovorio da isproba njegovu mladenačku odjeću.

Alojzove modne dogodovštine na Jannikovom Instagramu sada prati 866.000 osoba, no stvar je puno vrjednija od slave. “Ovaj naš hobi nas je stvarno zbližio. Uvijek smo bili bliski. Djed je dolazio po mene u u vrtić, a kasnije u školu, svakoga utorka. Igrali bismo tenis, nogomet ili bismo jednostavno otišli u shopping.”

Sada se, objašnjava Jannik za LADbible, s djedom i bakom vidi nekoliko puta tjedno. Razgovaraju o budućim modnim pothvatima, a uz to i puno putuju zajedno. “Uživamo svake sekunde”, kaže.

“Pristao sam jer nisam znao što očekivati. Mislio sam da me Jannik zeza i da se ništa neće dogoditi, ali kad se dogodilo, svidjelo mi se koliko su ta odjeća i tenisice udobnije od onoga što sam do tada nosio. Uživam u vremenu koje provodim s unukom, putovati, primati novu odjeću i obuću. Za mene je to zabavni hobi i navikao sam se pozirati. Naučio sam gledati u kameru dok me Jannik slika”, ispričao je Alojz za LADbible.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP