Prati nas

Mozaik

Nakon 67 godina braka priznao da je homoseksualac

U svojih je 95 godina obavio sve: oženio se, dobio djecu, sve što se od njega očekivalo. Sad je red došao na istinu. Ovaj vremešni Britanac napokon je svijetu otkrio veliku tajnu: on je homoseksualac. ‘Znam da sam takav od svoje pete godine, a sad je vrijeme da saznaju i ostali.’

Objavljeno

|

Starac priznao da je gay
foto: screenshot Youtube

95-godišnji Britanac Roman u životu je obavio sve što je trebao: oženio se, bio u braku 67 godina, podigao dvoje djece koji i sami sad imaju djecu, a nedavno je dobio i svog prvog praunuka. I upravo sada vremešni je Roman odlučio svijetu otkriti svoju najveću tajnu: on je, naime, homoseksualac.

“Svjestan sam toga od svoje pete godine”, kaže ovaj peterostruki djed u svojoj ispovijesti objavljenoj na Youtube-u u videu koji je snimio korisnik pod imenom Davey Wavey, inače prijatelj Romanovog unuka Brandona Grossa koji je Daveyu i ispričao priču o svojem djedu.

Kad je svoju brižljivo čuvanu tajnu povjerio obitelji, oni su ga, kaže, saslušali i razumjeli. Što se tiče mogućnosti da se ponovno zaljubi, Roman kaže da ništa nije nemoguće i da želi nekoga dobra srca. “Rekao sam im da me je bog ovakvim stvorio. Ispričao sam im cijelu svoju tragediju. Možete li zamisliti da se netko sakriva devedeset godina? Želim spavati s nekim pored sebe kome je stalo do mene. Nije mi bitan izgled”, kaže Roman.

“Ne možete se ne zapitati bi li Romanov život u nekim drugim okolnostima drugačije završio. Također možete suosjećati i s njegovom suprugom. Iako su se nedvojbeno i duboko voljeli, oboje zaslužuju strast i seksualnu intimnost. Jesu li to mogli imati unatoč Romanovoj muškoljubnosti? Ne znam”, kaže Davey.

Inače, Romanov unuk Brandon o svojem djedu snima film. Za BBC je rekao kako će to biti priča u pobjedi čovjeka koji je desetljećima čuvao veliku tajnu, ali i priča o propuštenim prilikama.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.