Prati nas

Promo

Sajam Pravo doba – treći put!

Posjetitelji će moći na izložbenim prostorima izlagača obaviti niz malih sistematskih pregleda; mjerenje tlaka, glukoze u krvi, oksimetriju, spirometriju, status minerala i vitamina u organizmu, savjeti o osteoporozi i artrozi, testirati sluh, savjetovati se s otoakustičarom i napraviti besplatno brzi servis slušnog aparata.

Objavljeno

|

PRAVO DOBA na Zagrebačkom velesajmu održava se od 18. do 20. svibnja 2017. godine, a ove će godine ponuditi odgovore na najčešća pitanja, poput očuvanja ili poboljšanja zdravlja, kreativnog korištenja slobodnog vremena, osiguranja njege u poznim godinama te integracije u društvo i ostvarenje međugeneracijske komunikacije.

Radno vrijeme: od 10 do 18 sati, ulaz je besplatan. Više informacija potražite na www.zv.hr.

Mali besplatni sistematski pregledi

Posjetitelji će moći na izložbenim prostorima izlagača obaviti niz malih sistematskih pregleda; mjerenje tlaka, glukoze u krvi, oksimetriju, spirometriju, status minerala i vitamina u organizmu, savjeti o osteoporozi i artrozi, testirati sluh, savjetovati se s otoakustičarom i napraviti besplatno brzi servis slušnog aparata.


Održat će se edukacije o rukovanju sa slušnim aparatom, a moći će se dobiti  kuponi sa 20 do 50% popusta na slušne aparate. Također, dijelit će se kuponi sa 50% popusta na pregled i 20% popusta na kupovinu naočala, a pritom će posjetitelji moći obaviti mjerenje očnog tlaka i konzultacije s oftalmologom.

Izlagači će nuditi i računalnu analizu otiska stopala, savjetovanja vezana za bolove u leđima, vratu i koljenima, i to potpuno besplatno. Pružat će i kozmetičke usluge kao što su parafinska njega i masaža ruku, limfna drenaža lica kao i kineziološke vježbe za osteoporozu.

Paneli

Posebno ističemo panel diskusije na teme Pedesete –  novi početak ili početak kraja? Sudionice panela su i osnivačice portala „One nastupaju“, sve redom žene koje su ostavile traga u profesionalnom životu i javnosti; Ankica Mamić, Snježana Mlinarević, Jelena Skorup, Diana Glavina i Mladenka Šarić.

Nakon otvorenja sajma na programu je zanimljiv panel na temu “srebrne ekonomije” – razvoj tržišta proizvoda i usluga za starije osobe.

Prezentacije

Prvo naselje za osobe treće životne dobi; Trikovi za rješavanje boli u leđima; Prezentacija aparata za cirkulaciju i balans energije; Razlika između ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju; Kreativnost u službi inkluzije; Predstavljanje uređaja Bemer za poboljšanje cirkulacije te prezentacija projekta 65 plus.

Na Sajmu će biti prezentirani zanimljivi programi putovanja, dok će različite kreativne radionice potaknuti mnoge na odabir nekog od hobija. Izlagači i predavači će dati zanimljive i korisne informacija o očuvanju i poboljšaju zdravlja. Lječilišta, toplice, poliklinike prezentirat će svoje usluge i nuditi pogodnosti, a u pripremi su i radionice i predavanja na kojima će se posjetitelji moći  posavjetovati sa stručnim osobama.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP