Prati nas

Televizor

Domišljata baka fenom straši nesavjesne vozače

Susjedi kažu da su primijetili da ova metoda funkcionira te da vozači opreznije voze kada je Jean, baka četvoro unučadi, na cesti. Pogledajte video.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Jean Brooks, 67-godišnja baka iz britanskog Nottingama, odlučila je stati na kraj brzim vozačima kroz njenu ulicu kako bi unucima osigurala sigurnije djetinjstvo. Uzela je sušilo za kosu i stala kraj svoje ograde. Pa je domišljato uperila fen u vozače koji pomisle da se radi o mjeraču brzine kakav koristi policija i zbog toga uspore, jer nitko ne želi plaćati kaznu zbog prekomjerne brzine.

Susjedi kažu da su primijetili da ova metoda funkcionira te da vozači opreznije voze kada je Jean, baka četvoro unučadi, na cesti. Pogledajte gornji video.


.

Televizor

Muškarci obukli suknje, jer su im zabranili kratke hlače

Naša uniforma nije prilagođena uvjetima. Zavidimo ženama, jer pravilnici dopuštaju suknje. Zato smo obukli suknje i nitko nas ne može zbog toga kasniti. Diskriminacija je da vozači ne smiju nositi kratke hlače, a žene mogu voziti u suknjama.“, ispričao je jedan sindikalac.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Muški u suknjama

Vozači autobusa u francuskom Nantesu pojavili su se na poslu odjeveni u suknje. Na taj način prosvjeduju protiv odredbe koja ima zabranjuje nošenje kratkih hlača dok rade, iako su temperature nesnosno visoke. Stanje je još gore kada se pribroji činjenica da rade u autobusima javnog prijevoza u kojem često i ne radi klimatizacija.

„Naša uniforma nije prilagođena uvjetima. Zavidimo ženama, jer pravilnici dopuštaju suknje. Zato smo obukli suknje i nitko nas ne može zbog toga kasniti. Diskriminacija je da vozači ne smiju nositi kratke hlače, a žene mogu voziti u suknjama.“, ispričao je sindikalac Didier Sauvetre.


Vozač Gabriel Magner nakon cjelodnevne vožnje u paklenim uvjetima poručuje da je vožnja u suknji bila dobra odluka.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP