Prati nas

Vijesti

Marko Pavić, fizičar koji preuzima mirovinski sustav

‘Vidjet ćete, dobar je jako, upoznat ćete ga. Vidim da ga ne poznajete’, novinarima je rekao premijer Plenković. Pavić mu zahvaljuje na ukazanom povjerenju i poručuje da je dovoljno stručan za ovu fotelju.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Tko je ministar Marko Pavić?
Marko Pavić (screenshot: N1)

Javnosti nepoznat Marko Pavić preuzima mirovinski sustav u novoj inkarnaciji Plenkovićeve vlade.

„Hvala premijeru na velikom povjerenju koje mi je ukazao. Dugo se godina bavim zapošljavanjem mladih, nadam se da ću opravdati povjerenje“, kazao je klimatolog Pavić na novinarsko pitanje kako će se, s obzirom na struku, snaći na novom radnom mjestu.


Pavić je od 2016. godine do danas radio kao državni tajnik u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, a premijer Andrej Plenković za nje ga kaže: „Vidjet ćete, dobar je jako, upoznat ćete ga.Vidim da ga ne poznajete.“

Ranije je radio u Institutu za stručno usavršavanje mladih. Inženjer je fizike i magistar znanosti te predsjednik udruge bivših stipendista britanske Vlade u Hrvatskoj “Chevening Alumni Hrvatska” i član Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Kako javlja Dnevnik.hr, imovinska kartica Marka Pavića i nije najzanimljivije štivo. Nije oženjen i nema djecu. Nema ni stan, auto, ušteđevinu, dionice… Otplaćuje tek dva simbolična kredita koja je podigao 2016. godine. Jedan u iznosu od 38 tisuća kuna (s mjesečnom ratom od 1190 kuna) i drugi od 14.523 kune (mjesečna rata 455 kuna). Kamata na oba kredita je 7,95 posto.

Kao državni tajnik primao je plaću od 14.554 kune neto (bruto 23.503). Od 12. siječnja Pavić je i član Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, no u imovinskoj kartici ne piše kolika su mu primanja po toj osnovi.

Od veljače 2015. do dolaska na mjesto državnog tajnika u Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Pavić je bio voditelj EU projekata u Institutu za stručno usavršavanje mladih. Prije dolaska u Ministarstvo bio je i voditelj projekata u Udruzi Slap i to od rujna 2010. godine.

.

Vijesti

Zagreb: Počela isplata pomoći umirovljenicima za rujan

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Pmoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec rujan 2020. isplaćivat će se preko tekućih računa i Hrvatske pošte. Korisnicima koji imaju otvorene tekuće račune, pomoć će se isplatiti u petak, 18. rujna 2020.

Korisnicima koji novčanu pomoć primaju preko Hrvatske pošte, pomoć će se isplaćivati od utorka 22. rujna 2020. Umirovljenici koji istu nisu primili na kućnu adresu, moći će je podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate.


Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kuna mjesečno;
II. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 do 1.200,00 kuna mjesečno;
III. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 do 1.500,00 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn pomoći mjesečno, umirovljenici II. skupine na 300,00 kn, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, na adresi Nova cesta 1.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP