Prati nas

Vijesti

Marko Pavić, fizičar koji preuzima mirovinski sustav

‘Vidjet ćete, dobar je jako, upoznat ćete ga. Vidim da ga ne poznajete’, novinarima je rekao premijer Plenković. Pavić mu zahvaljuje na ukazanom povjerenju i poručuje da je dovoljno stručan za ovu fotelju.

Objavljeno

|

Tko je ministar Marko Pavić?
Marko Pavić (screenshot: N1)

Javnosti nepoznat Marko Pavić preuzima mirovinski sustav u novoj inkarnaciji Plenkovićeve vlade.

„Hvala premijeru na velikom povjerenju koje mi je ukazao. Dugo se godina bavim zapošljavanjem mladih, nadam se da ću opravdati povjerenje“, kazao je klimatolog Pavić na novinarsko pitanje kako će se, s obzirom na struku, snaći na novom radnom mjestu.

Pavić je od 2016. godine do danas radio kao državni tajnik u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, a premijer Andrej Plenković za nje ga kaže: „Vidjet ćete, dobar je jako, upoznat ćete ga.Vidim da ga ne poznajete.“

Ranije je radio u Institutu za stručno usavršavanje mladih. Inženjer je fizike i magistar znanosti te predsjednik udruge bivših stipendista britanske Vlade u Hrvatskoj “Chevening Alumni Hrvatska” i član Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Kako javlja Dnevnik.hr, imovinska kartica Marka Pavića i nije najzanimljivije štivo. Nije oženjen i nema djecu. Nema ni stan, auto, ušteđevinu, dionice… Otplaćuje tek dva simbolična kredita koja je podigao 2016. godine. Jedan u iznosu od 38 tisuća kuna (s mjesečnom ratom od 1190 kuna) i drugi od 14.523 kune (mjesečna rata 455 kuna). Kamata na oba kredita je 7,95 posto.

Kao državni tajnik primao je plaću od 14.554 kune neto (bruto 23.503). Od 12. siječnja Pavić je i član Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, no u imovinskoj kartici ne piše kolika su mu primanja po toj osnovi.

Od veljače 2015. do dolaska na mjesto državnog tajnika u Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Pavić je bio voditelj EU projekata u Institutu za stručno usavršavanje mladih. Prije dolaska u Ministarstvo bio je i voditelj projekata u Udruzi Slap i to od rujna 2010. godine.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.