Prati nas

Show

Slikovnica: Ovako je živio i govorio bonvivan Hugh Hefner

Što je besramno? Rasizam! Rat! Zadrtost! To je besramno, a ne seks. Kako bi hladan ovaj svijet bio da nismo seksualna bića. Živjeti u trenutku, misliti na budućnosti i ostati povezan s prošlosti: To me čini cjelovitim.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: Hugh Hefner@Instagram

Šeik hedonizma, ajatolah borbe protiv lažnog morala, svećenik slatkog života – osnivač Playboya Hugh Hefner preminuo je u 92. godini života. Zečice zavijene u crno objavljuju poruke na društvenim mrežama. Mahom o tome kako ih je dodirnuo i promijenio njihove živote – nabolje.

„Postojim zbog tebe, naučio si me sve važno o slobodi i poštovanju. Izvan obitelji, ti si bio najvažnija osoba u mom životu. Dao si mi život. Kažu da sam ti omiljena“, piše smušeno na Facebooku raskošna Pamela Anderson i prilaže snimku lica umrljanog maskarom i suzama. „Čast mi je što sam bila dio tvoga tima. Volim te“, neutješno tvita starleta Kim Kardashian. „Nadam se da sam te učinila ponosnim“, jeca neutješna djevojka s duplerice Jenny McCarthy. Mi smo za vas prebrali nekoliko fotografija iz Hefnerova albuma i nekoliko najupečatljivijih rečenica iz njegovih intervjua. Oh, kakav život je to bio!


Život je prekratak da bismo živjeli tuđe snove.

A portrait of myself, 1933. #tbt #throwbackthursday

A post shared by Hugh Hefner (@hughhefner) on

Ni u najluđim snovima nisam mogao zamisliti bolji život.

#ThrowbackThursday: At Camp Adair, Oregon in 1945. #tbt

A post shared by Hugh Hefner (@hughhefner) on

Najveća sila koja pogoni civilizaciju nije religija, već seks.

A post shared by Hugh Hefner (@hughhefner) on

Moja momačka zabava je trajala punih 30 godina. Zašto bih je organizirao sada prije vjenčanja?

November #1971 when I first bought the Playboy Mansion in Los Angeles #scrapbooksaturday

A post shared by Hugh Hefner (@hughhefner) on

Žene su tradicionalno stavljane na pijedestal ili su proklinjanje kao izvor iskušenja i grijeha. To su dvije strane istog novčića. Playboy je pomogao ženama da siđu s pijedestala i da uživaju u svojoj seksualnosti jednako kao i muškarci.

Tender kisses from the Playmates #1967 #scrapbooksaturday

A post shared by Hugh Hefner (@hughhefner) on

Ironično je da naše društvo slavi slobodu, a onda ograničava tu slobodu tamo gdje bismo trebali biti najslobodniji.

A very warm welcome in Canada for the opening of the Montreal Playboy Club July 12, 1967 #scrapbooksaturday

A post shared by Hugh Hefner (@hughhefner) on

Spavao sam s više od tisuću žena. U nekim komadićima života sam bio oženjen, a u braku nisam nikada varao. Ali sam nadoknađivao u periodima kada nisam bio oženjen. Morate ostati u formi.

Tennis tournaments at the #playboymansion #1977 #scrapbooksaturday

A post shared by Hugh Hefner (@hughhefner) on

Što je besramno? Rasizam! Rat! Zadrtost! To je besramno, a ne seks. Kako bi hladan ovaj svijet bio da nismo seksualna bića.

Roller disco party 1979 #scrapbooksaturday

A post shared by Hugh Hefner (@hughhefner) on

Živjeti u trenutku, misliti na budućnosti i ostati povezan s prošlosti: To me čini cjelovitim.

Father's Day Backgammon with Marston and Cooper. Repost @cooperbhefner #fathersday

A post shared by Hugh Hefner (@hughhefner) on

Moja najbolja rečenica za upucavanje je: Moje ime je Hugh Hefner.

Selfie #1969 #scrapbooksaturday

A post shared by Hugh Hefner (@hughhefner) on

.

Show

U 92. godini umrla je glumica Zdenka Heršak

Napustila nas je velika umjetnica poznata po brojnim ulogama u kazalištu i u više od 60 filmova i serija. Manje je poznato da je Heršak bila i spisateljica te je objavila desetak knjiga.

Silvija Novak

Objavljeno

|

U 92. godini života umrla je poznata glumica Zdenka Heršak. Rođena je u Zagrebu, 19. kolovoza 1928. godine gdje je završila Zemaljsku glumačku školu te poslije bila članica studija Jadran filma.

Zanimljivo i možda manje poznato, nastupala je kao balerina u Hrvatskom narodnom kazalištu, a kad je Branko Gavella osnovao kazalište u Frankopanskoj, pridružuje se njegovom ansamblu. Zdenak Heršak ostala je članica tog kazališta sve do mirovine.


Ostat će upamćena po nizu sjajnih predstava u kojima je igrala: Držićev i Škiljanov “Dundo Maroje” iz 1955., gdje je u osam godina Lauru zaigrala čak 130 puta, zatim Krležino “Kraljevo”, von Horváthove “Priče iz Bečke šume”, glumila je Kobilu u “Balkonu” J. Geneta, Babakinu u “Ivanovu” A. P. Čehova, Bessie Burgess u predstavi “Plug i zvijezde”, Mariolu u “Gle, kako dan lijepo počinje” Z. Bajsića, Majoricu Beregi “U pozadini” M. Feldmana i u mnogim drugim predstavama. Osim u Gavelli, nastupala je i u drugim kazalištima u Zagrebu, Rijeci, Šibeniku i Dubrovniku.

Zdenka Heršak glumila je i u više od 60 filmova i serija, mežu kojima su “Kužiš stari moj”, “Seljačka buna 1573.”, “Događaj”, “Hoću živjeti”, “U raljama života”, “Ne daj se, Floki”, “Leo i Brigita”, “Duga mračna noć” te serije “Naše malo misto”, “Nepokoreni grad”, “Smogovci”, “Putovanje u Vučjak”, “Bitange i princeze” i druge.

Valja napomenuti i da je Heršak, osim glumačke, ostvarila i značajnu spisateljsku karijeru te je objavila desetak knjiga.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP