Prati nas

Mozaik

Vjekoslav (90): Tražim ženu za brak, ostavljam joj mirovinu

Zašto ne bih pomogao nekome ako mogu? Uz mirovinu, imam i neke druge stvarčice koje bih ostavio ženi i mislim da bi to koristilo i meni i njoj. Do sada se tri puta ženio i to za Zagorku, Slavonku i Podravku, a našalio se da bi mu sad trebala doći jedna Dalmatinka.

Objavljeno

|

Oglasi za ženidbu
Ilustracija (foto: Pixabay)

“Tražim žensku osobu, koja nema svoju mirovinu, da se uda za mene, a poslije moje smrti njoj će ostati moja mirovina.“ Ovaj je oglas objavio Vjekoslav Golub (90) iz Koprivnice.

„A čujte, što da vam kažem… Živim u udomiteljstvu, sâm sam, nemam nikog da me sahrani, a već sam jako star. Grobnicu na koprivničkom groblju imam, sve uredno plaćam i htio bih se oženiti da me supruga pokopa, a ja ću njoj ostaviti svoju mirovinu. Oženit ću onu koja nema mirovinu, tako da ipak ima nešto od braka sa mnom“, objasnio je Golub Podravskom listu.

Od buduće supruge ne očekuje da živi s njim i ispunjava bračne dužnosti, već samo da ga sahrani u obiteljsku grobnicu. Svoj radni vijek Vjekoslav, koji je rodom iz Lepoglave, proveo je u policiji u Osijeku, a danas čita knjige, novine i sluša radio.

Do sada se tri puta ženio i to za Zagorku, Slavonku i Podravku, a našalio se da bi mu sad trebala doći jedna Dalmatinka. Što ako mu se javi više žena? „Onda ću morati nekako odlučiti koju ću oženiti, no o tom potom. Ideju sam dobio čitajući oglase pa sam vidio da mnogo ljudi traži partnere. Zašto ne bih pomogao nekome ako mogu? Uz mirovinu, imam i neke druge stvarčice koje bih ostavio ženi i mislim da bi to koristilo i meni i njoj“, zaključuje ovaj devedesetogodišnjak.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.