Prati nas

Mozaik

Majka (98) uselila u starački dom kako bi brinula o sinu (80)

Dvoje supružnika koji zajedno žive u domu umirovljenika nisu nikakva rijetkost. No situacija iz Liverpoola u Velikoj Britaniji doista jest neobična. Naime, u jednom tamošnjem domu zajedno žive majka i sin. “Došla sam kako bih se brinula o njemu”, kaže 98-godišnja Ada.

Objavljeno

|

Do kada se roditelji moraju brinuti za djecu?
Majka Ada i sin Tom (screenshot: Liverpool reporter)

98-godišnja Ada Keating preselila se u starački dom kako bi mogla brinuti za svog 80-godišnjeg sina Toma koji također živi u domu. Njih dvoje su uvijek živjeli zajedno jer se gospođa Ada nikad nije udavala. On se 2016. godine preselio u starački dom Moss View Care Home u Liverpoolu u Velikoj Britaniji jer mu je zbog bolesti trebala bolja skrb i njega. Njegova majka preselila se u isti dom godinu dana kasnije kako bi mogla brinuti za svojeg najstarijeg sina, javlja Liverpool Reporter.

„Svake večeri dođem u Tomovu sobu da mu poželim laku noć“, kaže Ada, inače umirovljena medicinska sestra. „Kad me ugleda, širom raširi ruke i zagrli me. Žena nikad ne prestaje biti mama.“

Tom, koji je prije radio kao ličilac i dekorater, kaže da je jeko sretan što njegova majka živi zajedno s njim u domu.

„Lijepo mi je ovdje pogotovo otkako je mama došla pa je mogu viđati svaki dan“, kaže Tom.

Pogledajte video:

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.