Prati nas

Vijesti

Nakon suradnje s Karamarkom pa Bandićem, Špika seli u SDP-ov tabor?

Problem bi, međutim, mogao nastati kada bi tri glavne stranke, SU, BUZ i HSU, trebale dati zajedničkog vođu. Hrelji se spominje nedokazana afera iz Fimi-Medije, Grujiću se spočitava da je otišao u lažnu invalidsku mirovinu, a Špika je previše kontaminiran.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Što radi stranka umirovljenika?
screenshot: HTV

Predsjednici umirovljeničkih stranaka u intenzivnom kontaktu su s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem. U pozadini je ambiciozni projekt koji bi se realizirao kroz nekoliko faza, a u konačnici bi rezultirao velikom koalicijom SDP-a i umirovljenika, piše Jutarnji list.

Dolazak predstavnika umirovljeničkih stranaka na Iblerov trg potvrdio je i SDP-ov Rajko Ostojić. Kaže da okupljaju predstavnike svih umirovljeničkih stranaka jer ih žele čuti, “posebno u ovom trenutku kad su ugrožena određena prava zbog izloženosti mirovinskih fondova Agrokoru”. No na pitanje novinarke Jutarnjeg o koaliciji, izjavio je kako su “otvoreni za razgovore”.


U potencijalnu kombinaciju s SDP-om ulazi Stranka umirovljenika (SU) koja je ljetos zbog duga većeg od 70.000 kuna otišla u stečaj, što je otvorilo put za njeno brisanje iz registra stranaka.

I Milivoj Špika, predsjednik Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) koji je bio kritičar SDP-a, u vrijeme zadnjih izbora za Europski parlament “proslavio se” izjavom kojom je evocirao uspomenu na 10. travnja – dan kada je proglašena NDH, bio HDZ-ov koalicijski partner. Štoviše, dan prije ostavke Tomislava Karamarka tvrdio je da je HDZ presložio novu parlamentarnu većinu. Špika, koji je na zadnjim izborima nastupio zajedno sa strankom Milana Bandića i tako osvojio 229 glasova, također govori o SDP-u vrlo pozitivno, a posebno prepoznaje njihov senzibilitet za probleme umirovljenika.

Jedino predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), Silvano Hrelja, koji se u nekoliko zadnjih izbornih ciklusa pokazao kao stabilni SDP-ov koalicijski partner, na priču gleda s dozom rezerve.

Tko bi bio šef umirovljeničkog bloka?

Problem bi, međutim, mogao nastati kada bi tri glavne stranke, SU, BUZ i HSU, trebale dati zajedničkog vođu. Iz razgovora s čelnicima svih triju jasno proizlazi da nitko od njih ne bi prošao. Jutarnji tako piše da se Silvanu Hrelji vadi nikada dokazana optužba iz afere Fimi-Media da je 2007. godine ušao u koaliciju s HDZ-om za 50.000 kuna. Lazaru Grujiću (SU) se spočitava da je sa 46 godina otišao u lažnu invalidsku mirovinu, ali mu to nije dokazano, a za Špiku se smatra da se previše kontaminirao suradnjom s HDZ-om i desničarenjem da bi mogao biti na čelu stranke koja bi koalirala sa SDP-om.

.

Vijesti

Ličanka (65) nasjela na priču o nasljedstvu pa ostala bez tisuća eura

Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Službenici Policijske uprave u Otočcu zaprimili su prijavu 65-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj. Zbog toga je do 24. rujna 2020. godine, a za navodne troškove postupka, na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija stoga upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih, poruka je Policije.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP