Kako napraviti otrov?
foto: Pixabay

Baka trovala sustanare ‘iz fore’

Autor: • 02. 12. 2017. • Vijesti470 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Amerikanka u poznim godinama uhićena je u četvrtak zbog proizvodnje ricina, jakog biljnog otrova koji je sama pripremala u domu za umirovljenike u Vermontu, a zatim ga ispitivala na svojim susjedima, priopćila je savezna policija (FBI).

Ricin koji je Betty Miller pripravljala iz hobija nije odnio nijednu žrtvu, ali bio je povod za nesvakidašnji dolazak saveznih policajaca u dom umirovljenika “Wake Robin”, gdje su u apartmanu 70-godišnjakinje otkrili bočicu s natpisom “ricin”. Analiza je pokazala kako je riječ o smrtonosnoj tvari, javlja Hina.Miller je rekla, prenosi FBI, da je “zanimaju biljni otrovi, pa je na internetu potražila informacije o njihovoj izradi”. Rekla je kako je ricin napravila u svojoj kuhinji te ga je, kako bi mu ispitala jakost, stavljala u hranu i piće stanarima doma – dodaje FBI u priopćenju. Policija je uz ricin pronašla i druge biljne sastojke koji se mogu koristiti u proizvodnji otrova. Policijski čelnici rekli su kako su “sve opasne tvari pronađene u apartmanu Betty Miller uništene”.

Otrovne ukrasne biljke

Ricinus, biljka iz koje se proizvodi ricin, ali i ricinusovo ulje (foto: Pixabay)

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.