Prati nas

Vijesti

Hreljin manevar: Stižu mirovine za osiguranike Royala

Mirovine će im se početi isplaćivati od 1. ožujka 2018., a do kraja 2020. dobit će i zaostatke za prethodnih nekoliko godina. Vladina je procjena da će u 2018. za to trebati 35,3 milijuna kuna, a u 2019. i 2020. godini 42,3 milijuna kuna. 

Objavljeno

|

predsjednik umirovljenika hrvatske
Silvano Hrelja (foto: hsu.hr)

Sabor je većinom glasova (96 “za”, jedan “protiv”, 25 suzdržanih) donio Zakon o nastavku isplate dokupljenih mirovina koji su predložili oporbeni klubovi Glasa i HSU-a, te Mosta.

Zakonom će se omogućiti isplata dodatka na mirovinu koji već tri godine ne primaju osiguranici Royal osiguranja, njih 3860.

Mirovine će im se početi isplaćivati od 1. ožujka 2018., a do kraja 2020. dobit će i zaostatke za prethodnih nekoliko godina.

Vladina je procjena da će u 2018. za to trebati 35,3 milijuna kuna, a u 2019. i 2020. godini 42,3 milijuna kuna.

Riječ je o svojevrsnoj političkoj trampi u kojoj je Silvano Hrelja (HSU) podržao proračun za 2018. godinu. „Ovaj će moj glas omogućiti rješavanje jednog od velikih umirovljeničkih problema. Umirovljenici su stara populacija koje ne može čekati. U Saboru smo da rješavamo probleme”, izjavio je nakon glasovanja o budžetu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.