Prati nas

Vijesti

Plenković oštro osudio prijetnje novinarima

Mislimo da je to jako loše za slobodu govora i slobodu medija; to su načela od kojih se ne odstupa ni milimetra i očekujem da se sve takve prijetnje novinarima procesuiraju na najučinkovitiji način.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Tko je Andrej Plenković?
foto: Andrej Plenkovic @ Flickr

Na početku današnje sjednice Vlade premijer Andrej Plenković oštro je osudio prijetnje koje hrvatski novinari dobivaju, najčešće, putem društvenih mreža. Kaže, očekuje se da će svi takvi slučajevi biti što prije procesuirani.

“Želim poslati političku poruku. Policija i MUP reagiraju na terenu. Mislimo da je to jako loše za slobodu govora i slobodu medija; to su načela od kojih se ne odstupa ni milimetra i očekujem da se sve takve prijetnje novinarima procesuiraju na najučinkovitiji način”, naglasio je Plenković.


Dodao je kako su nekada i političari žrtve takvih prijetnji i napada, a posebnu osjetljivost moramo pokazati kada je riječ o ljudima koji izvješćuju o svim zbivanjima u Hrvatskoj i komentiraju ih. “Pravo na komentar i pravo na mišljenje svatko ima i toga ćemo se čvrsto držati. Vjerujem da će ovakvi slučajevi biti procesuirani sukladno zakonu”, poruka je premijera.

.

Vijesti

Današnjim potpisivanjem s radom počinje novo Nacionalno vijeće za umirovljenike

Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Premijer Andrej Plenković potpisat će danas Sporazum o osnivanju Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe s predsjednicom Matice umirovljenika Hrvatske Višnjom Fortunom i predsjednicom Sindikata umirovljenika Hrvatske Jasnom A. Petrović.

Sporazumom se osniva Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe, kao savjetodavno tijelo Vlade koje o pitanjima iz područja mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, socijalne politike i zaštite starijih osoba donosi zaključke i mišljenja Vladi, u duhu partnerstva i suradnje.


Uz predsjednika Vlade bit će ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP