Prati nas

Stil i ljepota

Upoznajte najtetoviranije seniore na svijetu

Charlotte se počela tetovirati nakon suprugove smrti. Danas je ponovno zaljubljena i to u čovjeka vrlo sličnih sklonosti. Upoznali su se, naravno, u salonu za tetoviranje.

Objavljeno

|

screenshot: Youtube

Charlotte Guttenberg (68) obožava tetoviranje. Toliko je njime zaluđena, da je svoje tijelo skoro u potpunosti prekrila tintom. Charlotte zbog toga drži i Ginnessov svjetski rekord kao najtetoviranija žena starije dobi.  Ova spisateljica iz Melbourna svakako se ne boli igle čim joj je čak 91,5 posto tijela prekrila crtežima. Tetovaže je počela skupljati 2006. kad je načinila prvu kao rođendanski poklon samoj sebi nakon što joj je umro muž koji se uvijek protivio oslikavanju tijela.

Charlotte je danas ponovno zaljubljena i to u čovjeka vrlo sličnih sklonosti. Naime, u vezi je s Charlesom „Chuckom“ Helmkeom (76), Guinnessovim rekorderom u kategoriji najtetoviraniji muškarac starije životne dobi. Upoznali su se, naravno, u salonu za tetoviranje. Chuck je prvu tetovažu napravio u vojsci davne 1959. nakon čega ih je napravio još nekoliko i onda stao sve do 2000. godine kad je tintom prekrio 93,75 posto tijela. Kaže kako bi želio još tetovaža, no na tijelu nema više mjesta.


.

Stil i ljepota

Helen Mirren zasjala na modnoj reviji: ‘Možete umrijeti mladi ili ostarjeti, nema trećeg’

Slavna glumica nosila je modnu reviju poznatog francuskog brenda i postala apsolutna zvijezda večeri kad je izula cipele i potrčala pistom. “Bolje je ostariti dostojanstveno. ‘Više nikada ne želim imati 25 godina, već uživam u svom ovom iskustvo koje imam’, kaže.

Objavljeno

|

Helen Mirren pridodala je još nešto podužoj listi razloga zašto je volimo. Tijekom L’Orealove modne revije u Parizu na kojoj je prikazana kolekcija za proljeće/ljeto 2020. godine, 74-godišnja glumica je potrčala modnom pistom i to posve bosa. Fotografiju tog veselog trenutka objavila je i svojem Instagramu i uz nju napisala: “Doslovno polijećem!”

Svi su komentirali kako je Mirren ukrala show i bila zvijezda večeri. Prije nastupa na reviji, u zapozorju je novinarima govorila o svojem iskustvu starenja te otkrila svoju osobnu filozofiju kad je ta tema u pitanju. “Puno je bolje stariti dostojanstveno. Prihvatite to što se događa i nosite se s time. Možete umrijeti mladi ili ostarjeti. Nema ništa između. A ako je već tako, onda slobodno možete i uživati u tom procesu”, kazala je Mirren.


“Moja je majka jednom rekla ‘Ne brini o starenju. Znam kako je to kad zamišljaš da imaš 45 godina dok imaš 25. Tad pomisliš: ‘O moj bože, pa tko želi imati 45?’ No kad stvarno napuniš 45, shvatiš da si prilično cool i da više ne želiš imati 25 godina.’ Moja je majka bila apsolutno u pravu. Svaka dob nosi svoje prednosti i nedostatke, a ti nakon nekog vremena shvatiš da se ne želiš vratiti. Želiš biti točno ondje gdje jesi i imati svo to iskustvo koje imaš.”

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP