Prati nas

Stil i ljepota

Upoznajte najtetoviranije seniore na svijetu

Charlotte se počela tetovirati nakon suprugove smrti. Danas je ponovno zaljubljena i to u čovjeka vrlo sličnih sklonosti. Upoznali su se, naravno, u salonu za tetoviranje.

Silvija Novak

Objavljeno

|

screenshot: Youtube

Charlotte Guttenberg (68) obožava tetoviranje. Toliko je njime zaluđena, da je svoje tijelo skoro u potpunosti prekrila tintom. Charlotte zbog toga drži i Ginnessov svjetski rekord kao najtetoviranija žena starije dobi.  Ova spisateljica iz Melbourna svakako se ne boli igle čim joj je čak 91,5 posto tijela prekrila crtežima. Tetovaže je počela skupljati 2006. kad je načinila prvu kao rođendanski poklon samoj sebi nakon što joj je umro muž koji se uvijek protivio oslikavanju tijela.

Charlotte je danas ponovno zaljubljena i to u čovjeka vrlo sličnih sklonosti. Naime, u vezi je s Charlesom „Chuckom“ Helmkeom (76), Guinnessovim rekorderom u kategoriji najtetoviraniji muškarac starije životne dobi. Upoznali su se, naravno, u salonu za tetoviranje. Chuck je prvu tetovažu napravio u vojsci davne 1959. nakon čega ih je napravio još nekoliko i onda stao sve do 2000. godine kad je tintom prekrio 93,75 posto tijela. Kaže kako bi želio još tetovaža, no na tijelu nema više mjesta.


.

Stil i ljepota

Kakva ekipa! Mladom fotografu inspiracija je modno osviješteni djed

Alojzove modne dogodovštine na Jannikovom Instagramu sada prati 866.000 osoba, no stvar je puno vrjednija od slave.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“Upoznajte moga djeda, vjerojatno najstarijeg modnog macana na Zemlji. Ima 24 godine, ali živi svoju modnu strast kao da je tinejdžer. Prema onome što kaže, osjeća se mladim i želi se se osjećati ugodno u onome što nosi.”

Tim riječima 23-godišnji fotograf Jannik Diefenbach iz njemačkog Meinza opisuje svoju najveću fotografsku inspiraciju. I sam Jannik voli modu i putovanja, no najradije fotografira uličnu modu koju obožava njegov djed.


A djed, Alojz Abram (74) jest umirovljeni optičar koji se prometnuo u pravu influencersku zvijezdu pod brandom “Gramps”. Kako doznajemo, nikada zapravo ne bi postao modni macan da ga 2016. godine unuk Jannik nije nagovorio da isproba njegovu mladenačku odjeću.

Alojzove modne dogodovštine na Jannikovom Instagramu sada prati 866.000 osoba, no stvar je puno vrjednija od slave. “Ovaj naš hobi nas je stvarno zbližio. Uvijek smo bili bliski. Djed je dolazio po mene u u vrtić, a kasnije u školu, svakoga utorka. Igrali bismo tenis, nogomet ili bismo jednostavno otišli u shopping.”

Sada se, objašnjava Jannik za LADbible, s djedom i bakom vidi nekoliko puta tjedno. Razgovaraju o budućim modnim pothvatima, a uz to i puno putuju zajedno. “Uživamo svake sekunde”, kaže.

“Pristao sam jer nisam znao što očekivati. Mislio sam da me Jannik zeza i da se ništa neće dogoditi, ali kad se dogodilo, svidjelo mi se koliko su ta odjeća i tenisice udobnije od onoga što sam do tada nosio. Uživam u vremenu koje provodim s unukom, putovati, primati novu odjeću i obuću. Za mene je to zabavni hobi i navikao sam se pozirati. Naučio sam gledati u kameru dok me Jannik slika”, ispričao je Alojz za LADbible.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP