Hrvtski umirovljenici kopaju po kontejneru
foto: BigStock

Beskućnica protjerana iz Rijeke, hranila se po kontejnerima

Autor: • 12. 01. 2018. • Vijesti547 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Nezaposlena Osječanka Marela M., bez krova nad glavom i bez ikakvih primanja, protjerana je na šest mjeseci iz Rijeke jer je kao beskućnica spavala na cesti, prehranjivala se kopajući po kontejerima. Tu mjeru je, naime, izrekao riječki Prekršajni sud s obzirom da je nesretna Marela M. zatečena u kršenju zakona, odnosno odala se skitnji, javio je Jutarnji list.

Policajci su u razgovoru s njom doznali da unazad dva tjedna joj je utočište pod vedrim nebom sporna terasa koju nitko ne koristi. Ujedno su doznali i da nema mogućnosti da si unajmi neki stan jer je bez primanja i zaposlenja, dok se za hranu snalazi obilazeći kontejnere za otpad, a pritom uspije skupiti i nešto plastične ambalaže koju unovči i kupi si obrok.Umjesto novčane kazne koju beskućnica ne bi mogla platiti, sud je izrekao zaštitnu mjeru udaljenja s područja grada Rijeke narednih pola godine. Sreća u nesreći je da je oslobođena plaćanja sudskih troškova.

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.