Koji gradovi daju uskrsnicu?
foto: Pixabay

Opatija: Umirovljenicima božićnica, uskrsnica i dopunsko zdravstveno osiguranje

Autor: • 22. 01. 2018. • Vijesti661 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Grad Opatija nizom mjera pokušava zadržati svoje građane i čini se da će mu to poći za rukom. Iako su primarna briga mladi i radno sposobni ljudi, nisu zaboravljeni ni umirovljenici.

Umirovljenici s mirovinama nižim od 3.000 kuna, već za ovaj Uskrs će iz gradske kase dobiti 500 kuna, a isto ih očekuje i za Božić, piše Novi list. Dakle, po 500 kuna će dobivati dva puta godišnje, u povodu blagdana.Za dopunsko zdravstveno osiguranje, Grad Opatija će umirovljenicima refundirati 840 kuna i stoga je značajna ova obavijest: da bi se ostvarilo pravo na pomoć za blagdane, te pokrivanje dopunskog zdravstvenog obrazovanja, treba na vrijeme ispuniti zahtjeve. Tko prekorači rok, neće moći ostvariti ovo pravo, već će morati pričekati iduću godinu. Zahtjevi za ostvarivanje pomoći za umirovljenike s mirovinama nižim od 3.000 kuna zaprimaju se u pisarnici Grada Opatije zaključno s 28. veljače 2018. godine, a za ostvarivanje prava na financiranje dopunskog zdravstvenog osiguranja za 2018.godinu do 30. studenoga 2018. godine

Ključne riječi Sve o temi: , ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.