Prati nas

Vijesti

Predsjednica od vlade RH zatražila dokaz dobrih rezultata

Grabar-Kitarović još je jednom javno prozvala vladu. To je, pokazalo se, najbolji metoda za podizanje rejtinga među biračima.  

Objavljeno

|

foto: Kolinda Grabar-Kitarović @ Facebook

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović još je jednom javno prozvala vladu. To je, pokazalo se, najbolji metoda za podizanje rejtinga među biračima.

Govoreći ispred zgrade Krapinsko-zagorske županije, predsjednica je rekla: „U zadnje se vrijeme ističu bolji makroekonomski pokazatelji uključujući i sve bolje stanje državnoga proračuna. To treba pozdraviti. Ali ako država ostvaruje bolje rezultate, onda se to mora vidjeti na računima građana. Blokiranih je puno. Nacionalna je tragedija da mnogi od njih napuštaju Hrvatsku kako bi u inozemstvu otvorili nove račune i nekako započeli nov život. Država stoga mora hitnim mjerama, u dogovoru s bankama i financijskim institucijama, pronaći rješenje za deblokadu računa građana. U sklopu tih mjera svakako treba što prije donijeti novi Ovršni zakon.“

“Vlada poduzima mjere koje će osjetiti hrvatski građani. Priprema se i novi Ovršni zakon”, odgovorio je premijer Andrej Plenković i dodao da se broj građana koji duguju do 25.000 kuna smanjio za 11.000.

“Prosječna plaća je porasla za 3%, na godišnjoj razini za 6%. Povećana je i potrošnja čime su ljudi pokazali da su mnogi imali veću plaću – to su podaci koje moramo dovesti u prvi plan. Nezaposlenost nam je rekordno niska, stopa zaposlenosti raste, nastavili smo s poreznim rasterećenjem. Sve su to mjere koje će osjetiti građani”, poručio je, među ostalim premijer.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.