Prati nas

Ljubav

Hrvatski rekord: Umirovljenici sve spremniji za nove brakove

Za Amora, doista, nikada ne znate gdje će vas dočekati. Možda vas ljubavna strijela pogodi baš u umirovljeničkom domu. Baš kao što je pogodila dva para iz ove priče.

Objavljeno

|

Zaljubiti se u starim godinama
foto: BigStock

Nikad u povijesti Hrvatske nije se oženio veći broj ljudi starijih od 65 godina, javlja RTL. 2010. godine takvih je novosklopljenih brakova bilo 76, no 2016. ih je sklopljeno čak 111. Za Amora, doista, nikada ne znate gdje će vas dočekati. Možda vas ljubavna strijela pogodi baš u umirovljeničkom domu.

Anica i Luis oboje imaju 90 godina i stanuju u domu u Bistri. U životu su prošli svašta; brakove, smrti supružnika, moždani i srčani udar i mislili su da ih ljubav neće iznenaditi. Upoznao ju je dok je plakala pa ju je pozvao na kavu.

„Nitko nije vrijedan vaših suza“, rekao joj je tada. „Stari smo, ali se volimo“, kaže Luis. „Zagrlio sam je, poljubio i gotovo.“ Anica kroz smijeh odgovara: „Kad se dvoje staraca uhvate, to je brzo gotovo. Imali smo prave zaruke. Kupio mi je prsten, a ja njemu odijelo. Volim ga i znam da on mene voli. Plakao je kad sam mu rekla da ću ga ostaviti. Bila sam ljuta.“ Za zaruke joj je donio 12 ruža. „Ona mi je sve. Da je nema, ne znam kako bi mi bilo“, govori kroz suze zaljubljeni Luis.

Anica i Luis (screenshot: RTL)

U domu su Splitu nitko nije znao da se Katarina i Aleksandar tajno sastaju. „Svidjela mi se i rekao sam da će biti moja. Može reći što hoće.“ Ipak, za Aleksandra vjenčanje ne dolazi u obzir. „Ljubav je prisno sastajanje“, kaže Katarina. „Dvoje spojeno u jednu osobu, u nju je ušla moja ljubav“, objašnjava Aleksandar. Cijeli prilog pogledajte ovdje.

Katarina i Aleksandar (screenshot: RTL)

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.