Prati nas

Mozaik

Upomoć, sin voli baku više nego mene!

Previše vezan za njih. Imam osjećaj da ne voli mene i mog supruga. Bez obzira što učinili, kamo ga odveli ili što god mu dali, ništa ga ne može utješiti kao ponovno viđenje s djedom i bakom.

Objavljeno

|

Trebaju li bake čuvati unučad? Baka servis.
foto: BigStock

“Baka servis” je blagoslov, ali za neke majke i prokletstvo. Mnoge mlade žene osjećaju grižnju savjesti kada ostavljaju malo dijete da bi otišle na posao, a često se javlja i strah da će dijete pokazati veću ljubav popustljivoj baki s kojom dijete provodi više od trećine dana. „Moj sin star 18 mjeseci obožava moje roditelje“, piše jedna takva majka na forumu za roditelje pa dodaje: „Ali je previše vezan za njih. Imam osjećaj da ne voli mene i mog supruga. Bez obzira što učinili, kamo ga odveli ili što god mu dali, ništa ga ne može utješiti kao ponovno viđenje s djedom i bakom. Drago mi je što su bliski i što moji roditelji imaju volje brinuti za njega, ali zašto moj sin ne voli, nas, svoga oca i svoju majku?“

Nakon niza sličnih objava zabrinutih majki, javila se i jedna baka. „Čuvam unuka koji ima 20 mjeseci. On je moja duša i donio je toliko sreće u naš život. Da, djeca se vežu za one koji ih čuvaju, ali to ne znači da ne vole roditelje. Vole vas. Bake i djedovi koji čuvaju unučad uvijek moraju djeci naglašavati koliki ih mama i tata vole. Imam punu kuća slika kćer i zeta kako bi ih mogla gledati zajedno s našim malim zlatom.

Zapamtite da postoje različite vrste ljubavi. Volite prijatelje, supruga, roditelja, braću i sestre… Naša srca su velika i mogu voljeti puno. A kod male djece je još i veće. Ne bojte se. Prihvatite da je vaše dijete dobro zbrinuto i da ste zbog toga sretnici. Mnogi roditelji djecu moraju ostavljati strancima“, napisala je svoje viđenje stvari anonimna baka.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.