Prati nas

Vijesti

Zagreb dobio podzemne kontejnere za smeće

Ovakvi spremnici zauzimaju manje mjesta iznad zemlje, nema neugodnih mirisa te nema mogućnosti vandaliziranja i pomicanja kontejnera. Cijena jednog kompleta s pet spremnika zapremnine 1.100 litara je 144.000,00 kuna, a zajedno s građevinskim radovima iznosi oko 180.000,00 kuna.

Objavljeno

|

Kako odvojeno prikupljati smeće?
foto: Zagreb.hr

Zagrepčani su pod bor dobili nove kontejnere ili, kako se to danas zove, spremnike za otpad i to one podzemne koje neće biti moguće prevrtati ili razbijati, a što je dugogodišnja navada gradskih huligana. Kontejneri su postavljeni u Kranjčevićevoj i Primorskoj ulici i služit će za odvojeno prikupljanje plastike, papira stakla i tekstila. Kako funkcioniraju ovi kontejneri demonstrirao je gradonačelnik Milan Bandić.

“Treba vremena da građani steknu ekološku kulturu i naviku odvajanja otpada, a naša je zadaća i dalje, osim edukacije, raditi na osiguravanju potrebne infrastrukture”, rekao je gradonačelnik Bandić te naglasio da će se podzemni spremnici postavljati gdje god će to biti moguće. “Od sada ćemo, kao i u Kranjčevićevoj ulici, podzemne spremnike ugrađivati u okviru rekonstrukcija prometnica zbog njihove funkcionalnosti ali i zbog ljepšeg izgleda naše metropole.”


Ovakvi spremnici zauzimaju manje mjesta iznad zemlje, nema neugodnih mirisa te nema mogućnosti vandaliziranja i pomicanja kontejnera. Cijena jednog kompleta s pet spremnika zapremnine 1.100 litara je 144.000,00 kuna, a zajedno s građevinskim radovima iznosi oko 180.000,00 kuna.

.

Vijesti

Papa Franjo (84) je zbog bolesti propustio misu, ne osjeća se dobro

Mediji su javili da mu je 1957. godine, kada je imao 21 godinu, odstranjen dio plućnog krila zbog čega često ostaje bez daha.

Objavljeno

|

Autor

84-godišnji papa Franjo jutros nije došao na bogoslužje u Bazilici svetog Ivana Lateranskog koja se nalazi šest kilometara jugoistočno od Vatikana.

“Sveti Otac se nije dobro osjećao pa je odlučio ostati u blizini rezidencije Svete Marte”, objavila je glavni glasnogovornik Svete Stolice Matteo Bruni. Ostale planove neće mijenjati.


Papa je u srijedu predvodio misu povodom Pepelnice, iako je bio prehlađen. Tom prilikom rukovao se s brojnim vjernicima, a došao je u kontakt sa stotinama njih. Od ranije se zna da ima problema s kukom i plućima pa ovo nije prvi puta da otkazuje obaveze. Mediji su javili da mu je 1957. godine, kada je imao 21 godinu, odstranjen dio plućnog krila zbog čega često ostaje bez daha. Poznato je i da je operirao žuč.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP