Kako odvojeno prikupljati smeće?
foto: Zagreb.hr

Zagreb dobio podzemne kontejnere za smeće

Autor: • 04. 01. 2018. • Vijesti628 • Verzija za ispis Verzija za ispis

Zagrepčani su pod bor dobili nove kontejnere ili, kako se to danas zove, spremnike za otpad i to one podzemne koje neće biti moguće prevrtati ili razbijati, a što je dugogodišnja navada gradskih huligana. Kontejneri su postavljeni u Kranjčevićevoj i Primorskoj ulici i služit će za odvojeno prikupljanje plastike, papira stakla i tekstila. Kako funkcioniraju ovi kontejneri demonstrirao je gradonačelnik Milan Bandić.

“Treba vremena da građani steknu ekološku kulturu i naviku odvajanja otpada, a naša je zadaća i dalje, osim edukacije, raditi na osiguravanju potrebne infrastrukture”, rekao je gradonačelnik Bandić te naglasio da će se podzemni spremnici postavljati gdje god će to biti moguće. “Od sada ćemo, kao i u Kranjčevićevoj ulici, podzemne spremnike ugrađivati u okviru rekonstrukcija prometnica zbog njihove funkcionalnosti ali i zbog ljepšeg izgleda naše metropole.”Ovakvi spremnici zauzimaju manje mjesta iznad zemlje, nema neugodnih mirisa te nema mogućnosti vandaliziranja i pomicanja kontejnera. Cijena jednog kompleta s pet spremnika zapremnine 1.100 litara je 144.000,00 kuna, a zajedno s građevinskim radovima iznosi oko 180.000,00 kuna.

Ključne riječi Sve o temi: ,


Imate komentar?

Dobronamjerni, argumentirani i pristojni komentari nas vesele. Ostale brišemo. To je naš doprinos higijeni javnog prostora i kulturi komuniciranja.

Povezane teme

Comments are closed.